"Jonge coureurs als Verstappen en Leclerc veranderen de Formule 1"

Die revolutie schrijft hij dus niet enkel toe aan het feit dat Ferrari een race-winnende formatie is geworden, maar zeker ook aan het feit dat in zijn ogen het deelnemersveld in de Formule 1 sterker is dan ooit.
"Na vele jaren staan we voor een nieuwe periode in de Formule 1, met sterkere coureurs dan ooit tevoren. We hebben nu de nieuwe, jonge kanonnen als Max Verstappen en Charles Leclerc, met direct daarachter potente jongens als Lando Norris en Carlos Sainz", aldus voormalig Ferrari-kopstuk Stefano Domenicali in gesprek met het Italiaanse Rai.
"Leclerc lijkt voor wat betreft zijn volwassenheid wel twee keer zou oud als dat hij daadwerkelijk is, terwijl Max Verstappen na een rommelig begin van zijn carrière voor een nieuwe benadering lijkt te hebben gekozen."
Domenicali ziet zijn oude team Ferrari uitbloeien tot een formatie die in potentie elke race kan winnen en die lijn door moet kunnen trekken in 2020: "Ik denk werkelijk dat Ferrari een geweldige kans heeft om te winnen volgend jaar. Aan het roer van het team staat Mattia Binotto, die buitengewoon werk verricht."
"Ik denk dat Binotto als geen ander om kan gaan met de nieuw ontstane situatie binnen het team van Ferrari. Hij weet het feit dat hij over twee hele sterke coureurs beschikt om te zetten in een kracht, in plaats van in een zwakte."
Kan Max Verstappen wederom winnen in Mexico? Luister in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365 wat de heren Tim Coronel, Joe van Burik en Jeroen van Inkel daarover te zeggen hebben.

Top Headlines