Vettel: 'Gat tussen Red Bull en Ferrari dit jaar kleiner in Mexico'


Sebastian Vettel verwacht dat Ferrari dichterbij Red Bull Racing zit in Mexico ten opzichte van de voorgaande jaren. In 2017 en 2018 was het Oostenrijkse renstal het te kloppen team op het Autódromo Hermanos Rodriguez en Vettel denkt dat het gat tussen Red Bull en Ferrari dit jaar kleiner is.
'De laatste jaren zitten we er in Mexico al goed bij', weet Crash.net op te maken uit de woorden van Vettel. 'Maar Red Bull was altijd het te kloppen team. Ik denk dat het gat dit jaar kleiner is, dus we zullen zien hoe het gaat.'
De viervoudig wereldkampioen beseft wel dat het niet makkelijk gaat worden dit weekend. De Ferrari heeft de beste topsnelheid van alle auto's, maar op het gebied van downforce valt er nog veel te winnen. 'We racen ver boven zeeniveau. De lucht is erg ijl en de auto's produceren dus minder downforce.' Daardoor is de Ferrari niet de beste auto in de bochten, zo verwacht Vettel. 'De wagen beweegt veel in de bochten en het is lastig de banden in de juiste  window  te krijgen. Het wordt dus moeilijk om de wagen helemaal goed te laten werken.' (foto: Ferrari F1 Media)

Top Headlines