Horner: "Red Bull heeft contractverlenging Verstappen zelf in de hand"

Dat tij moet dan gekeerd worden vóór het einde van 2020, aangezien dan de contracten van meerdere coureurs bij de topteams aflopen. Max Verstappen zal ongetwijfeld bovenaan aan de lijstjes van vele teams staan, maar als het aan Red Bull-teambaas Christian Horner ligt, verlengt Max Verstappen 'gewoon' zijn contract met de Brits-Oostenrijkse formatie.
Onder anderen de contracten van Lewis Hamilton, Sebastian Vettel én Max Verstappen lopen eind 2020 af, wat mogelijk een behoorlijke stoelendans teweeg kan brengen. "Veel hangt daarbij af van hoe de teams in de eerste helft van 2020 presteren", zo schijnt Horner in gesprek met Motorsport.com zijn licht op de zaak.
"Dat maakt ook dat wij een langer verblijf van Max Verstappen bij Red Bull zelf in de hand hebben. Het is aan ons om Max een omgeving te bieden waarin hij zijn ambities waar kan maken en ik vertrouw erop dat wij daar als team toe in staat zijn. Max voelt zich bovendien goed binnen het team en het is dan ook met ons dat hij die persoonlijke ambities waar wil maken."
Als de Nederlander ook in 2021 voor Red Bull rijdt, gaat hij zijn zesde jaar in met het team waar hij in 2016 als vervanger van Daniil Kvyat zijn debuut voor mocht maken.
Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, waarin Tim Coronel, Joe van Burik en Jeroen van Inkel vooruitblikken op de kansen van Max Verstappen tijdens de aanstaande Grand Prix van Mexico.

Top Headlines