Wanneer is Hamilton wereldkampioen in Mexico?


Voor het derde jaar op rij kan Lewis Hamilton de wereldtitel veilig stellen in Mexico. De Brit heeft een voorsprong van 64 punten op teamgenoot Valtteri Bottas, die nog de enige is die hem van zijn zesde wereldtitel kan afhouden. Welke resultaten in Mexico zijn voor Hamilton genoeg om dit weekend al wereldkampioen te worden? (foto: Mercedes AMG F1)
Zoals gezegd verdedigt Hamilton een voorsprong van 64 punten op Bottas. Na de Grand Prix van Mexico zijn er nog 78 punten te verdelen, wat betekent dat een dergelijke voorsprong na dit weekend genoeg is voor Hamilton om wereldkampioen te worden. Dit zijn de scenario's:
Hamilton is wereldkampioen als hij  wint  en de  snelste ronde  pakt, maar dan moet Bottas  derde of lager  finishen in Mexico.
Een  overwinning zonder snelste ronde  is ook genoeg voor Hamilton als Bottas in dat geval vierde of lager eindigt in Mexico.
Hamilton  pakt ook de titel als hij tweede  wordt en Bottas in dat geval niet hoger dan zevende  eindigt.
Een  derde plek zonder snelste ronde  voor Hamilton en een maximaal achtste plek  voor Bottas laat de wereldtitel ook richting de Brit gaan.
Als Hamilton wel de snelste ronde pakt én derde wordt , dan is hij kampioen als Bottas negende of lager finisht.

Top Headlines

Oudere Top Headlines