Ondertussen in de F1 | Clash tussen Prost en Senna precies dertig jaar geleden


Tussen al het belangrijke nieuws kun je tijdens een Grand Prix-weekend best wat dingen missen. Geen nood, F1 Maximaal houdt je in de rubriek 'Ondertussen in ...' op de hoogte van de zin en onzin uit de wereld der Formule 1.
Clash tussen Prost en Senna precies dertig jaar geleden
Vandaag (dinsdag) precies dertig jaar geleden voltrok zich één van de meest legendarische momenten uit de Formule 1-geschiedenis. Tijdens de Japanse Grand Prix van 1989 streden McLaren-teamgenoten Alain Prost en Ayrton Senna om de wereldtitel. In een ultieme poging van Senna om zijn titelkansen in leven te houden, probeerde hij Prost te passeren in de laatste chicane. De Fransman gooide de deur dicht, waarna beide kemphanen met elkaar in botsing kwamen. Prost viel uit, terwijl Senna zijn weg kon vervolgen en de race nog wist te winnen. Naderhand werd hij echter gediskwalificeerd, waarna Prost zich alsnog wereldkampioen mocht noemen. Een rivaliteit van jewelste was geboren.
[social-post platform="twitter" id="1186634090004570113"]
Grosjean en Leclerc delen vliegtuig naar Mexico
Voor de twintig Formule 1-coureurs is er deze week maar één bestemming: Mexico-Stad. Gelukkig voor Romain Grosjean deelt hij het vliegtuig richting de Mexicaanse hoofdstad met Charles Leclerc. Duidelijk tot genoegen van de Fransman, die een foto van hem en Leclerc deelt op social media. 'Vliegen met een vriend', luidt het onderschrift.



 

 
 


 
 

Dit bericht bekijken op Instagram

 


 
 
 


 
 


 
 
 


Flying with a friend ???????????????????? @charles_leclerc
Een bericht gedeeld door Romain Grosjean (@grosjeanromain) op 22 Okt 2019 om 2:49 (PDT)


Victoria Verstappen viert verjaardag
Feest in huize Verstappen, want Victoria Verstappen wordt vandaag twintig jaar. Dat is ook menig F1-coryfee niet ontgaan, want onder meer Robert Doornbos en Red Bull-teambaas Christian Horner hebebn het zusje van Max Verstappen al gefeliciteerd. En ook namens F1Maximaal:  Gefeliciteerd!



 

 
 


 
 

Dit bericht bekijken op Instagram

 


 
 
 


 
 


 
 
 


Happy birthday my sweet Victoria ??????????????????
Een bericht gedeeld door JosVerstappen (@josverstappen7) op 22 Okt 2019 om 12:18 (PDT)


Norris rijdt met Herbert een rondje op Suzuka
Lando Norris neemt in Japan Johnny Herbert mee voor een rondje op het circuit van Suzuka. Hoewel Herbert duidelijk geniet is hij na afloop ook opgelucht dat hij de auto niet uit het grind moest duwen. 
[social-post platform="instagram" id="B31mo4Gj3_E"]
Verstappen en Albon zien eigen ontworpen zeepkisten: 'Mag ik hem houden?' 
Een tijdje geleden werd aan zowel Max Verstappen als Alexander Albon gevraagd een zeepkist te ontwerpen. Japanse fans zouden het ontwerp namaken en in Tokio konden de coureurs dan eindelijk hun ontwerp zien. Tot grote hilariteit van het tweetal zelf. 
[social-post platform="instagram" id="B34BisHjwgg"]
Sneak preview van Norris' nieuwe helm
Speciaal voor de Mexicaanse Grand Prix zal Lando Norris een speciale helm dragen. Op zijn sociale media gaf hij alvast een sneak preview.
[social-post platform="twitter" id="1185933694839775233"]
Albon steunt Correa met een ziekenhuisbezoekje
Alexander Albon is deze week op ziekenbezoek gegaan bij Juan Manuel Correa. De Red Bull-coureur bezocht Correa, in augustus betrokken bij de dodelijke crash in de Formule 2. Correa herstelt langzaam maar zeker van die crash, maar het blijft onzeker hoe de toekomst er voor hem uit gaat zien. Albon en Correa kennen elkaar nog van hun gezamenlijke tijd in de Formule 2 vorig jaar. 
[social-post platform="instagram" id="B3xJdCSByP_"]
Button blijft stil als hem wordt gevraagd naar Hamilton 
Jenson Button gaf niets weg toen hem tijdens een interview werd gevraagd of Lewis Hamilton een aardige jongen is. 'Zoveel vragen. We komen tijd tekort', probeerde hij nog, maar de interviewers hielden vol. 'Hij is het niet dan. Zeg maar gewoon dat je hem niet aardig vindt', maar Button ging rustig verder met zijn verhaal over het team van Mercedes en Hamilton. 
[social-post platform="twitter" id="1184823878323003393"]
Ocon gaat een rondje driften met Japanse-fan 
Esteban Ocon heeft een Japanse-fan de dag van zijn leven gegeven. De coureur reed driftend met de fan naast zich en liet via zijn Instagram weten: 'Blij te zijn dat ik niet voor de banden hoef te betalen.'
[social-post platform="instagram" id="B3rrUPECkZF"]
Schitterende ode aan Räikkönen op veertigste verjaardag
Kimi Räikkönen viert vandaag zijn veertigste verjaardag. De Fin is enkelvoudig wereldkampioen, maar meer bekendheid heeft hij misschien wel vergaard door zijn houding in de auto en op de paddock. Een prachtig overzicht van  The Iceman ! 
[social-post platform="instagram" id="B3uCxN5pfaB"]
Verstappen presenteert nieuw horloge in Amsterdam
Max Verstappen heeft woensdagavond het nieuwste horloge van sponsor TAG Heuer gepresenteerd. Dat deed hij in de winkel van de leverancier in exclusieve horloges, in Amsterdam. Het is al het vierde horloge dat is ontwikkeld samen met TAG Heuer. Voor de liefhebber: het klokje kost zo'n €3.100 en is verkrijgbaar bij de betere juwelier. 
[social-post platform="twitter" id="1184505754503528449"]
Leclerc viert verjaardag met overwinning GP Italië 
Charles Leclerc vierde afgelopen woensdag zijn 22e verjaardag. Dat deed hij in een goedgevulde club, met een bijzondere introductie. Men blikte namelijk nog terug op zijn overwinning bij de Grand Prix van Italië, eerder dit jaar. 
[social-post platform="instagram" id="B3rRIUwISNO"]
Verstappen rijdt op testlocatie Honda
Max Verstappen reed in Japan niet alleen op Suzuka. Op het testcircuit van Honda in Tochigi reed Verstappen drie minuten lang in de Red Bull RB7 waarmee Sebastian Vettel in 2011 wereldkampioen werd. De testbaan van Honda is een oval met sterk hellende kombochten, waardoor Verstappen vol gas door de bochten kon gaan. 
[social-post platform="youtube" id="SVKOYLGCni0"]
Bottas perfect gestart door Vettels fout
Valtteri Bottas kwam bij de start in Japan geweldig weg. Uit een video vanaf de hoofdtribune blijkt dat Sebastian Vettel de Fin daarbij geholpen heeft. Bottas reageerde op de iets te vroege start van de Duitser, en kwam daardoor zelf perfect weg.
[social-post platform="instagram" id="B3qlWRbA1PC"]
Kan je donuts maken met een vorkheftruck?
De coureurs van McLaren stelden deze vraag op de proef. Over de afgelopen week hebben we het duo zien racen in Japan maar ook zichzelf als bowlingbal zien gebruiken. Dan moet een klein experimentje op een bedrijfsterrein ook kunnen.
[social-post platform="twitter" id="1184174007433793536"]
Vettel doet grondig onderzoek naar Mercedes-bolide
Terwijl Valtteri Bottas als winnaar het eerste interview aan het geven was na de Grand Prix van Japan, besloot Sebastian Vettel de voorvleugel van de Mercedes te onderzoeken. De Duitser is duidelijk een vergelijking aan het maken tussen de auto van de grootste concurrent en zijn eigen bolide. 
[social-post platform="instagram" id="B3jLVaEHw8Q"]
Opvallend bericht van Hamilton: 'Shut down completely'
Het leven heeft Lewis Hamilton wel eens meer toegelachen dan vandaag. De Engelsman werd afgelopen zondag tweede bij de Grand Prix van Japan, waarmee zijn werkgever Mercedes ook nog eens de zesde wereldtitel op rij bij de constructeurs in de wacht sleepte. Toch verschijnt er vandaag een opvallend bericht van diens hand op Instagram. 
[social-post platform="twitter" id="1184071257228283905"]
Hamilton en Bottas lachen om valse start Vettel
Lewis Hamilton en Valtteri Bottas geinen tijdens de persconferentie nog wat na over de valse start van Sebastian Vettel. Als de Ferrari-coureur ontkent bezorgd te zijn geweest over een mogelijke straf voor zijn valse start, moet het overige tweetal hard lachen.
[social-post platform="instagram" id="B3mMLmEFN96"]
Onboard beelden Verstappen-Leclerc
Sky Sports heeft onboard-beelden van de crash tussen Max Verstappen en Charles Leclerc in de eerste ronde van de Grand Prix van Japan.
Pijnlijke bocht voor Kvyat
Daniil Kvyat verloor in één bocht twee plekken tijdens de Grand Prix van Japan. Bekijk de beelden hieronder.
[social-post platform="twitter" id="1183665959812419584"]
Welke F1-coureur had een poster van Albon boven zijn bed hangen?
Een poster van Alexander Albon hing vroeger boven het bed van Lando Norris. Albon moet er hard om lachen als Ziggo Sport-verslaggever Olav Mol hem ernaar vraagt: 'Ja, gek toch? Weet je wel hoe oud ik mij daardoor voel? Het is wel cool, maar ook een beetje vreemd', besluit Albon. 
[social-post platform="instagram" id="B3hTfvKlUGo"]
 
Norris verliest weddenschap, poseert met broek omlaag bij bowlingbaan
Na elke Grand Prix plaatst Lando Norris een foto waarop hij door een groep teamgenoten wordt vastgehouden. Echter, dit keer heeft de Brit schijnbaar een weddenschap verloren, aangezien hij wordt vastgehouden met zijn broek op zijn enkels. Hij reageert zelf nog op zijn post met "Waarom plaatste ik dit...?", maar ook "Een weddenschap is een weddenschap! Stelletje sukkels! Carlos kan niet eens een loser-teken nadoen!"
[social-post platform="instagram" id="B3kKgEYFUXh"]

Top Headlines