Provincie erkent ontbreken vergunningen Zandvoort


De provincie Noord-Holland heeft tegenover RTL Z erkent dat het Circuit Zandvoort heeft toegelaten om alvast te bouwen aan het circuit zonder de juiste vergunningen. Milieuorganisaties zijn boos hierom.
Het circuit ligt direct naast een Natura 2000-gebied en dat valt onder beschermd natuurgebied. Toch worden er al in dat gebied amfibieschermen geplaatst, terwijl hier geen vergunning voor is. Tevens is er een stuk duin tegen die amfibieschermen aangeschoven, terwijl het duingebied aan aardkundig staatsmonument is. Circuit Zandvoort beschikt (nog) niet over een ontheffing om daar aan de slag te mogen.
Brief aan Provinciale Staten
Volgens natuur - en milieuorganisaties zijn de leefgebieden van de beschermde zandhagedis en rugstreeppad permanent vernield. Die verenigingen hebben de Statenleden van Noord-Holland verzocht de werkzaamheden tijdelijk stil te leggen totdat de vergunningen rond zijn. De brief luidt: 'Het Circuitpark Zandvoort lijkt alle regelgeving te negeren en vooruitlopend op inspraakprocedures werkzaamheden in uitvoering te brengen. De provincie lijkt hier aan mee te werken.'
Er loopt ook al een kort geding tegen de werkzaamheden aan het circuit. OP 27 oktober beslist een rechter of de werkzaamheden tijdelijk stilgelegd moeten worden totdat de benodigde vergunningen rond zijn. 

Top Headlines