Leclerc na startcrash in Japan op zoek naar revanche in Mexico

Inmiddels is wel al bekend dat de Grand Prix van Japan voor Charles Leclerc niet helemaal naar wens verliep. Al in de tweede bocht kwam hij in aanraking met Max Verstappen, waarna hij noodgedwongen al vroeg een ongeplande pitstop moest maken en uiteindelijk genoegen moest nemen met de zesde finishpositie. Na afloop van de GP viel hij door toedoen van twee straffen zelfs terug naar plek zeven.
Alle reden voor de jonge Ferrari-coureur om in Mexico op zoek te gaan naar sportieve revanche, op een circuit waar hij nog niet echt bekend is: "Het circuit in Mexico-stad is een bijzondere, waar ik tot nu toe slechts één vrije training en een geheel raceweekend heb afgewerkt. Bovendien zijn de karakteristieken van de baan vrij ongewoon."
"We racen namelijk op grote hoogte, waardoor alle teams met hun afstelling zoveel mogelijk downforce proberen te creëren. Ik geniet ervan om hier te rijden, want de muren staan dicht op de baan, waar ik persoonlijk als coureur wel van houd."
Ook de atmosfeer gedurende het Mexicaanse Grand Prix-weekend wordt door Leclerc geprezen: "Het stadion-gedeelte is uniek, omdat je alle fans om je heen op de tribunes heel goed kan zien en dat brengt een geweldige atmosfeer met zich mee", zo stelt de Monegask vast.
Op het Autodromo Hermanos Rodriguez zal Leclerc aankomend weekend proberen om de derde plaats in het kampioenschap steviger in handen te krijgen. Zijn voorsprong op zowel Max Verstappen als teamgenoot Sebastian Vettel bedraagt met nog vier races te gaan slechts negen punten.
Alles weten over de komende Grand Prix van Mexico en de kansen van Max Verstappen? Luister de nieuwe Formule 1-podcast van RacingNews365, met Tim Coronel, Jeroen van Inkel en Joe van Burik.

Top Headlines

Oudere Top Headlines