Bekentenissen en spijt in afpersingszaak rond oud-coureur Michael Schumacher

In Duitsland hebben een man en zijn zoon bekend dat ze de familie van zevenvoudig Formule 1-kampioen Michael Schumacher hebben geprobeerd af te persen. Ze chanteerden hen met privébeelden van de voormalig coureur, die buitgemaakt waren door een oud-werknemer van de familie.
Schumacher kreeg in 2013 een skiongeluk en raakte in coma. Sindsdien is er nauwelijks meer iets bekendgemaakt over zijn gezondheidstoestand. De beelden die de mannen in bezit hadden, waren van zowel voor als na het ongeluk.
"Je kunt tegen de familie Schumacher zeggen dat het me spijt", zei de hoofdverdachte tegen de advocaat van de familie. Op bijna alle punten bekende hij schuld. Hij ontkende alleen dat hij voor de beelden had betaald, zoals in de aanklacht stond.
Vandaag was in Wuppertal de eerste zitting in de zaak tegen drie mannen. De 30-jarige zoon van de hoofdverdachte had een kleinere rol in de afpersingsaffaire. Zo maakte hij een niet-traceerbaar e-mailadres aan voor zijn vader en wist hij aanvankelijk niet dat het om Michael Schumacher ging. Maar hij zei vandaag dat hij besefte dat hij een fout had gemaakt.
1500 foto's en video's
De derde verdachte, een vriend van de hoofdverdachte, werkte enkele jaren geleden voor de familie Schumacher als beveiliger. Hij kopieerde ruim 1500 foto's en video's van de familie en speelde die door aan de andere twee verdachten.
De familie kreeg vervolgens te horen dat ze 15 miljoen euro moesten betalen, anders zouden de privébeelden op het dark web worden gepubliceerd. De telefoontjes die de afpersers daarvoor pleegden, wist de politie te traceren.
De familie Schumacher heeft vandaag nog niet gesproken, maar hun vertegenwoordiger wel. Die benadrukte hoe schokkend het is dat juist iemand die ze vertrouwden zoiets heeft gedaan. Ook zei hij dat de familie zich nooit zal laten chanteren.
Oud-beveiliger ontkent
De enige die de beschuldigingen tegenspreekt, is de voormalig beveiliger. Hij zegt dat de familie Schumacher hem opdracht gaf om hun beelden te digitaliseren, en dat ze vervolgens verdwenen zijn.
De man heeft al een strafblad. Dat geldt ook voor de hoofdverdachte, die naar verluidt nog in zijn proeftijd zat toen hij werd gearresteerd. De maximale straf die in deze zaak kan worden opgelegd is vier jaar.
Later deze maand gaat de zaak verder. In januari wordt de uitspraak verwacht.

Top Headlines

Oudere Top Headlines