Marko bevestigt: 'We gaan het met dezelfde vier coureurs doen in 2020'


Red Bull zal in 2020 met dezelfde vier coureurs aantreden in het volgende seizoen. Teamadviseur Helmut Marko bevestigt dat in Mexico. Het was nog even de vraag of er wisselingen van de wacht zouden plaatsvinden bij Toro Rosso of Red Bull, maar die optie lijkt nu geheel uitgesloten.
Tegenover  Motorsport-magazin.com onthult Marko dat Pierre Gasly, Daniil Kvyat, Max Verstappen en Alexander Albon alle vier voor de twee Red Bull-teams uit zullen komen. Daarmee sluit de Oostenrijker officieel uit dat er een externe coureur aan de Red Bull-vijver wordt toegevoegd. Zo zou Nico Hulkenberg gelinkt worden aan Red Bull, maar voor een stoeltje in de Formule 1 moet de Duitser dus zijn heil ergens anders zoeken.
'Alle vier de coureurs zullen bij ons rijden volgend jaar', zei Marko na de eerste twee trainingen voor de Mexicaanse Grand Prix. 'De komst van een andere coureur is daarmee uitgesloten', waren de korte woorden van de man uit Graz. Marko bevestigt hiermee dat er geen beweging zal zijn rondom de coureurs in de winter, iets wat hij tussen neus en lippen door al liet merken in de afgelopen raceweekenden.
Nog onduidelijkheid over exacte verdeling
Het blijft echter nog even de vraag of de vier Red Bull-coureurs ook blijven zitten waar ze nu zitten. Alexander Albon maakte halverwege het huidige seizoen de overstap naar het grote zusterteam van de Oostenrijkers, maar men evalueert mogelijk na de Grand Prix van Mexico wie er naast Verstappen zal plaatsnemen in de RB16 van volgend jaar. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

Top Headlines

Oudere Top Headlines