Beide Ferrari-coureurs optimistisch in Mexico: 'Maar ik was wel flink aan het grasmaaien'


Ferrari deed de voorspellingen uitkomen: zij zijn in Mexico de duidelijke favorieten. Beide coureurs hadden daarom een uitstekende dag, maar alsnog verwachten ze een felle strijd met de top 3 teams. Iets wat niet echt nodig lijkt, aangezien Lewis Hamilton en Max Verstappen eerder aankaartten dat Ferrari oppermachtig is. Hieronder de uitspraken van beide Ferrari-coureurs in hun persbericht .
In de eerste training noteerde Charles Leclerc de tweede tijd, met Sebastian Vettel op de zesde tijd. De tweede training was het Vettel die het snelste was, met Leclerc op de derde plek.
Sebastian Vettel
'Deze ochtend was ik de koning van bocht 1, als het gaat om door het gras gaan. Ik was de tuinman van bocht 1. Ik heb nu gelukkig het ritme gevonden. Charles en ik hebben het werk verdeeld, hij deed de soft-band en ik de mediums. Dit zorgt er wel voor dat ik het complete plaatje nog niet echt in mijn hoofd heb. We kunnen nog een aantal dingen verbeteren aan de auto wat betreft de balans en het gevoel met de auto. Max Verstappen ziet er erg sterk uit, maar de top 3 teams zitten erg dicht bij elkaar, laten we zien wat morgen met zich meebrengt', aldus de viervoudig wereldkampioen. 
Charles Leclerc
'Het was een best wel positieve vrijdag voor ons als team. Onze kwalificatie snelheid ziet er uit en we zijn over het algemeen competitief hier. Voor mij was VT1 beter dan VT2, waar het voor mij wat lastiger werd. Ik had moeite met de balans en ik moet wat aanpassen wat betreft mijn rijstijl. Om deze race te winnen, is het belangrijk een goede start te hebben en ervoor zorgen dat je het veld aanvoert in de eerste bocht. Als je achter iemand rijdt heb je een duidelijk nadeel aangezien de motoren op deze hoogte erg snel oververhitten. Kwalificatie is daarom erg belangrijk. Onze concurrenten zijn sterk en op zaterdag zullen we pas zien waar we echt staan, maar we hebben vertrouwen in het potentieel van de auto. (Foto: Ferrari F1 Media)

Top Headlines