Albon prijst Verstappen na crash: 'Hij bewees dat we erg snel zijn in longrun'


Alexander Albon heeft geen prettige vrijdagtrainingen achter de rug bij de Grand Prix van Mexico. De teamgenoot van Max Verstappen crashte aan het begin van de tweede vrije training en zijn RB15 kwam daar bepaald niet onbeschadigd vandaan. 
De Britse Thai was na afloop van zijn crash de eerste om zijn eigen fout toe te geven. Dat deed hij dan ook direct . Doordat Albon in de tweede vrije training maar vijf rondjes heeft kunnen rijden, heeft hij weinig data verzameld. Dat zorgt bij Red Bull voor een klein probleem, al is er natuurlijk nog altijd Verstappen die met zijn bolide de tweede tijd reed. 
'Door mijn crash missen we aardig wat tijd', begint Albon bij  Motorsport.com . 'Dat moeten we morgen (vandaag, red.) zien goed te maken. We zullen in ieder geval klaar moeten zijn voor de derde vrije training, dat is het belangrijkste.' In de derde vrije training zal Albon opnieuw het gevoel van de wagen terug moeten krijgen, want daarna wacht de kwalificatie. 
'Verwachten dat Ferrari zeer sterk is'
De data van Verstappen kan Albon dus wel gebruiken. 'Max bewees dat de wagen erg snel is in de lange run, nu gaat het om precieze afstellingen voor de kwalificatie. We verwachten dat Ferrari dan zeer sterk is. De derde training is er vooral om vertrouwen op te bouwen en terug in het ritme te komen, maar de omstandigheden kunnen door mogelijke regen nog anders worden. Wie weet maakt dat de situatie nog heel interessant.' (Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool)

Top Headlines