F1-techniek GP Mexico | Nieuwe versnellingsbak voor Verstappen


In de rubriek F1-techniek houdt F1 Maximaal per Grand Prix bij welke snufjes de teams ditmaal hebben gevonden om de auto zo goed mogelijk te laten werken op dit circuit. Deze week worden de teams tijdens de Mexicaanse Grand Prix goed in de gaten gehouden.
Nieuwe versnellingsbak voor Verstappen
Max Verstappen zal tijdens de Grand Prix van Mexico rijden met een nieuwe versnellingsbak, zo blijkt uit een officieel rapport van de FIA. Normaliter zou dit betekenen dat er een gridstraf op de loer ligt. Echter, omdat Verstappen in Suzuka de race niet heeft uitgereden betekent dit dat hij zonder straf een nieuwe versnellingsbak mag gebruiken conform artikel 23.5a van het 2019 Formula One Sporting Regulation. Ook Valtteri Bottas, Lance Stroll, Kevin Magnussen en Robert Kubica zullen met nieuwe bakken rijden. Ook zij hoeven geen gridstraffen te incasseren. 
[social-post platform="twitter" id="1187994264430632961"]
Red Bull past engine cover aan 
Red Bull Racing heeft voor de Grand Prix van Mexico zijn engine cover aangepast. Dit om ervoor te zorgen dat de motor op het Autodromo Hermanos Rodriguez genoeg gekoeld wordt. Op de site van Autosport.com zijn de aanpassingen te zien. 
Twee verschillende voorvleugels voor Haas
Het Haas Formule 1-team heeft twee verschillende voorvleugels meegenomen naar Mexico. Op de onderstaande foto is het verschil goed te zien. 
[social-post platform="twitter" id="1187425151807295489"]
T-Wing op Toro Rosso gespot
Op de Toro Rosso van Pierre Gasly is deze T-Wing gespot die moet helpen voor een betere airflow richting de achtervleugel. 
[social-post platform="twitter" id="1187398201604788224"]
McLaren komt met 'meer kleine updates'
Ondanks het feit dat het huidige seizoen zijn einde nadert, is men bij McLaren nog niet volledig met het komende seizoen bezig. De huidige nummer vier uit de WK-stand wil die positie vasthouden en zal daarom tot het einde van het jaar met 'meer kleine updates' komen, zo vertelt teambaas Andreas Seidl tegenover Motorsport.com .
Haas verlegt alle focus naar 2020
Het Formule 1-team van Haas laat het huidige seizoen voor wat het is. Dat heeft mede te maken met het teleurstellend verlopen weekend in Japan. 'We weten waar we staan en waarom we daar staan, maar het probleem oplossen is iets heel anders. Ik weet niet of we dat dit jaar kunnen', aldus teambaas Guenther Steiner. Het team staat negende, met zeven punten achterstand op Alfa Romeo. (Foto: McLaren F1Media)