Verstappen denkt niet aan uitvalbeurten: 'Ermee blijven zitten gaat niets veranderen'


Dat Max Verstappen de openingsrace van het seizoen op het podium finishte zorgt ervoor dat er ook veel van de Nederlander wordt verwacht nu we dit weekend racen in Bahrein. Toch spreken de cijfers niet in het voordeel van de Red Bull Racing -coureur; vier deelnames, drie uitvalbeurten.
In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst, maar wanneer een coureur drie van de vier races uitvalt dan kan dat psychologisch meespelen. Toch is dat bij Verstappen niet het geval. De Nederlander kijkt liever vooruit en vergeet zijn pech in Bahrein.
'Ik kan beter doorgaan.'
‘Ik ga echt niet heel down de eerste vrije training in. Totaal niet’, laat Verstappen weten aan de krant De Telegraaf.  ‘Ik kan er wel mee blijven zitten, maar dat gaat niets veranderen. Ik kan beter doorgaan.’
En reden tot optimisme is er ook. Het zal niemand ontgaan zijn dat er nu een ander merk motor achterin de Red Bull-bolide is en Verstappen is ook blij dat hij met de nieuwe Honda -krachtbron meer druk kan zetten: ‘Ik zou meer mogelijkheden moeten hebben. Tot nu voelen ze me meer aankomen.’ (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

Top Headlines