Verstappen: "Bij Honda klopt alles gewoon, tot de kleinste stekkertjes aan toe"

Nadat Honda vorig jaar als motorpartner van Toro Rosso kennis maakte met de Red Bull-familie, ging het voor dit jaar ook in zee met Red Bull Racing, tot grote tevredenheid van Max Verstappen. Volgens de Nederlandse vijfvoudig Grand Prix-winnaar klopt alles aan de Honda-motor gewoon, zo laat hij weten in een door Jumbo opgezet interview met hem en eigenaar Frits van Eerd.
"Dat merk je al aan het begin van een Formule 1-weekend. Honda komt naar het circuit, installeert de motor, en vervolgens doet alles het gewoon. Wat ik zelf heel mooi vind, is dat de stickertjes op de stekkertjes altijd perfect aansluiten met de stickertjes aan de motorkant. Het klopt gewoon allemaal. Dat komt ontzettend georganiseerd over, je weet gewoon precies waar alles in moet."
Diezelfde mate van organisatie ziet Verstappen ook terug in het handelen van Honda: "Ik wist van de testbankresultaten natuurlijk precies wat ik kon verwachten van de Honda-krachtbron en die verwachtingen maken ze keer op keer waar. Het valt allemaal zeker niet tegen en ook probleemoplossend gaan ze zeer effectief te werk."
"Als ik op de vrijdag een probleem heb, kan het zijn dat ze dat met een andere motorsettings een dag later alweer hebben verholpen, door direct op de testbank alles af te gaan. Dat was in de Renault-tijd allemaal wat lastiger", zo besluit de Red Bull-coureur.

Top Headlines

Oudere Top Headlines