Verstappen niet onder indruk van een-twee Mercedes in Australie: 'Het zegt niks'


Mercedes was 'oppermachtig' in Australië, althans met name in de kwalificatie was de rest van het veld geen partij voor Valtteri Bottas en Lewis Hamilton. Toch is dit geen reden voor Max Verstappen, die als derde eindigde in Melbourne, om wakker te liggen.
'Het zegt niks', bagatelliseert hij een paar dagen voor de Grand Prix van Bahrein het machtsvertoon van de grote concurrent uit Stuttgart. 'Dit is een heel ander circuit. Het is niet te vergelijken. Wie hier het sterkst is? Ik weet het niet en zij ook niet. We gaan het zien. Ook ik moet nog uitvinden hoe goed mijn auto gaat zijn.'
Voor Australië was de verwachting dat Ferrari het sterkst zou zijn, nu denkt men bij Mercedes opnieuw dat Ferrari het te kloppen team is. Verstappen vermoedt dat er de rest van het seizoen geen één renstal zal zijn die er met kop en schouders bovenuit zal steken.
'Op dit moment is geen enkel team echt dominant', citeert de NOS hem in de paddock van Bahrein. 'Een paar jaar geleden zette Mercedes bij wijze van spreken het hele veld op een ronde, maar die tijd is voorbij. Nu is het een ander verhaal.'
De Red Bull-rijder wil dan ook nog niet al te veel opmaken na de Grand Prix van Australië. 'Ik trek na één podium geen conclusies. Dat ga ik voorlopig sowieso niet doen. Ik maak me er niet druk om. Na de wintertest trok iedereen ook conclusies, maar het loopt toch altijd anders', aldus Verstappen tegen de Nederlandse omroep. (foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Top Headlines

Oudere Top Headlines