Verstappen denkt dat achternaam Mick Schumacher niet als last hoeft te werken


Toen Max Verstappen voor het eerst in beeld kwam in de Formule 1 werd er direct een naam aan die van hem verbonden; die van vader Jos. Vader Jos reed ook jaren in de Formule 1 en met dezelfde beroemde achternaam vonden de fans het niet moeilijk om een vergelijking te trekken.
Naast Max Verstappen hebben nog twee coureurs een beroemde Formule 1-achternaam: Carlos Sainz Jr. is de zoon van Carlos Sainz Sr. en ook de vader van Kevin Magnussen, Jan Magnussen, heeft een verleden in de koningsklasse van de autosport. Het zou zo maar kunnen dat daar volgend jaar een nieuwe naam bij komt, en niet zomaar een: Mick Schumacher , zoon van Michael Schumacher, bonst aan de poort van de Formule 1 en mag over vier dagen voor het eerst testen in de Formule 1 .
Dat Mick Schumacher de achternaam draagt van de recordhouder in Formule 1-wereldtitels kan verkeerde verwachtingen scheppen, maar volgens Max Verstappen kan het ook een voordeel zijn. Zo’n achternaam kan namelijk ook deuren openen die voor enorm veel anderen altijd gesloten zullen blijven. ‘Als je het goed doet, is zo’n achternaam alleen maar positief’, luidt het oordeel van de Nederlander tegenover De Telegraaf .
'Het zegt wel veel dat hij mag testen en is opgenomen in het talentprogramma van Ferrari'
Max Verstappen werd zijn hele racecarrière tot aan de Formule 1 bijgestaan door zijn vader, maar die luxe heeft Mick Schumacher niet. Michael Schumacher kende meer dan vijf jaar geleden een ernstig ski-ongeluk en sindsdien is er weinig bekend over zijn gezondheid. Verstappen: ‘Natuurlijk is dat lastig voor Mick. Er is veel media-aandacht, maar volgens mij heeft hij goede mensen om zich heen die hem afschermen’.
Aan de voorspelling of Schumacher daadwerkelijk in de Formule 1 terecht kan komen en hoe hij het in de koningsklasse van de autosport zou kunnen doen waagt Verstappen zich niet: ‘Ik sta er niet kort genoeg bovenop om dat te kunnen analyseren. Het zegt wel veel dat hij mag testen en is opgenomen in het talentprogramma van Ferrari. Als hij een goed F2-seizoen draait, gaan er weer wat deuren open.’ (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

Top Headlines

Oudere Top Headlines