F1 waarschuwt Zandvoort: 'Als de plek weg is, is -ie voor vijf of tien jaar weg'


Mocht het circuit van Zandvoort het dit jaar niet voor elkaar krijgen een overeenkomst te sluiten met de Formule 1 om een Nederlandse Grand Prix te organiseren, dan hoeft Nederland de aankomende vijf a tien jaar ook niet te rekenen op een herkansing. Dat is de waarschuwing die de commercieel directeur van Liberty Media, Sean Bratches, afgeeft.
Circuitpark Zandvoort werkt met man en macht aan een plan om de Formule 1 naar Nederland te halen. De kustgemeente wil graag een Formule 1-Grand Prix organiseren, maar komt vaker in het nieuws met subsidieverzoeken en p roblemen aan de infrastructuur dan met succesverhalen. Vanuit het Drentse Assen, dat met het TT-circuit een alternatief kan bieden, worden de handelingen in de duinen goed in de gaten gehouden , aangezien zij beweren wel alles klaar te hebben liggen.
'De aanvragen zijn hoger dan het aantal beschikbare plaatsen'
Rondom het organiseren van een Nederlandse Grand Prix komen tot nu toe alle geluiden vanuit Zandvoort en Assen, terwijl de Formule 1-wereld zich er voorlopig stil over heeft gehouden. In het Bahreinse Sakhir wordt dit weekend echter een Grand Prix verreden en ook Formule 1-eigenaar Liberty Media is daar aanwezig. Het is commercieel directeur Sean Bratches die zich toch laat verleiden tot commentaar.
‘We zijn nu druk bezig om de kalender voor volgend jaar in elkaar te zetten. De aanvragen voor het organiseren van een Grand Prix zijn veel hoger dan het aantal beschikbare plaatsen. We hebben genoeg keus. Laat ik het zo zeggen: als er een plek weg is, is -ie ook meteen voor vijf of tien jaar weg', waarschuwt Bratches tegenover het Nederlandse blad Formule 1 . 'De gesprekken lopen. We proberen een deal te maken. Ik heb ook gehoord dat er in Nederland veel over de GP te doen is.’

Top Headlines

Oudere Top Headlines