McLaren: 'We willen ook Mercedes, Red Bull en Ferrari verslaan, niet alleen Renault'

McLaren lijkt iets opf wat op de weg terug naar voren te zijn na enkele moeizame jaren met Honda en een eerste jaar met Renault als motorleverancier. De weg terug naar de top moet stap voor stap geschieden, maar daarbij mag het einddoel niet uit het oog worden verloren, zo meent sportief directeur Gil de Ferran.
"Het is niet zo dat we omdat we nu met Renault-motoren boven alles het fabrieksteam willen verslaan. Sommige mensen richten de pijlen het liefst op één vijand, maar ik ben er daar niet één van. We moeten altijd naar boven blijven kijken, ongeacht de teams die voor ons staan. We zullen vervolgens pas rusten als onze auto's eerste en tweede staan", aldus de Braziliaan in gesprek met Racefans.
Juist door de komst van Renault kan McLaren volgens De Ferran die torenhoge ambities ook daadwerkelijk nastreven: "Renault heeft duidelijk stappen gemaakt en levert ons nu een motor met aanzienlijk meer vermogen. Op dit moment vechten we nog niet om overwinningen, maar de winst zit hem op dit moment vooral in het feit dat we meer dan ooit een beeld hebben van de richting waarin we moeten werken."

Top Headlines

Oudere Top Headlines