Verstappen werd gewaarschuwd voor aanval: 'Ok, wees verstandig!'


Max Verstappen is door zijn engineer tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten gewaarschuwd voor bloedvergieten. De Nederlander werd geadviseerd om 'voorzichtig' in te halen bij een eventuele inhaalpoging op Lewis Hamilton in de slotronde van de race.
Dat blijkt uit de volledige boordradio die beschikbaar wordt gesteld door F1TV.  Zijn engineer waarschuwt hem als de laatste ronde in gaat voor de dubbele gele vlaggen op het rechte stuk naar bocht elf en halverwege bocht twaalf vanwege de auto van Kevin Magnussen die stil is komen te staan. 
Verstappen, die om volledig vermogen vroeg, moet oppassen dat hij daar niet inhaalt. 'Ok Max, we hebben een dubbele gele vlag', zegt Gianpiero Lambiase de op de boordradio. 'Haal halverwege bocht twaalf niet in.'
Vervolgens wordt duidelijk wat Verstappen moet doen bij het ingaan van de laatste ronde. De Red Bull-coureur heeft nog maar één plaats waar hij kan inhalen. 'We kunnen er niet zeker van zijn dat de gele vlaggen nog verdwijnen. Dus je zult het moeten doen in bocht één, gebruik de inhaalknop', laat zijn engineer weten.
Verstappen kan geen aanval plegen bij Hamilton, hij zit te ver weg. Hij klaagt op de boordradio over de andere auto's die hij moest inhalen. 'De achterblijvers zijn echt ongelooflijk vandaag, ze kosten me een seconde vandaag', moppert Verstappen, die eerder vast had gezeten achter een auto van nota bene het zusterteam Toro Rosso. 'Ik heb zoveel tijd verloren achter een Toro Rosso', zei hij daarvoor.
Waarschuwing van engineer
Tot slot zijn er nog een paar scherpe opmerkingen gemaakt tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten. Zo werd Verstappen door zijn team geadviseerd om voorzichtig te zijn in de voorbereiding op de aanval op Hamilton. 'Ok, wees verstandig', meldde Lambiase tegen Verstappen, mogelijk doelend op eerdere mislukte inhaalacties in Mexico een week ervoor waarbij de coureur schade op liep aan de RB15.
Verstappen op zijn Verstappens
Verstappen zou Verstappen niet zijn als hij tijdens de race niet één geestige opmerking zou hebben gemaakt. 'We houden de wind in de gaten Max', vertelde Lambiase tegen zijn coureur. Verstappen kan dat zelf ook wel en zegt gortdroog: 'Yeah, kijk gewoon uit het raam.' 

Top Headlines

Oudere Top Headlines