Analyse racesimulatie | Verstappen snelste op medium band


Hoewel de eerste vrije training van de Grand Prix van Brazilië zwaar door regen werd verstoord, konden de twintig coureurs tijdens de tweede vrije training gerust op de slick banden rijden. Max Verstappen wist over één ronde maar 0,134 toe te geven aan de snelste Ferrari, maar hoe zit het met de snelheid over meerdere ronden? Auto Motor und Sport zocht het uit in hun analyse . 
Hoewel het bleek dat Ferrari het snelste team was over één ronde, was dit totaal niet het geval over meerdere ronden. De data van Auto Motor und Sport dat dit allemaal te maken heeft met kwalificatie standen van de motor. Hoewel over één ronde de Ferrari 0,7 seconden t.o.v. Red Bull wist te winnen op het rechte stuk, was dit over meerdere ronden aanzienlijk minder. 
Verstappen snelste op medium band
Auto Motor und Sport suggereert dat Mercedes de racesimulatie domineerde. Echter, dominant is het niet echt te noemen. Max Verstappen moest met de medium band over meerdere ronden gemiddeld 0,2 seconden inleveren op Lewis Hamilton , en op de zachte band was de Nederlander zelfs het snelste. Over meerdere ronden lijkt het er op dat de Nederlander zich voor Ferrari in ieder geval geen zorgen hoeft te maken; op de medium band kwam de snelste Ferrari niet dichterbij dan 0,7 seconden.
'Vanaf het begin voelde de auto meteen goed, we zijn competitief', concludeerde een tevreden Verstappen. Echter, de pikorde kan nog steeds veranderen. 'Zodra de zon gaat schijnen, zal de baan ook veranderen en is de grip weer compleet anders', voorspelt Sebastian Vettel. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

Top Headlines

Oudere Top Headlines