Ferrari-teambaas erkent meerdere in Verstappen: "Een knappe prestatie"

"Als hij geen fouten had gemaakt, dan had Charles Leclerc de poleposition kunnen veroveren", zo begint Ferrari-teambaas Mattia Binotto zijn terugblik op de kwalificatie meteen fel. Door een gridstraf zal de als vierde geëindigde Monegask de Braziliaanse Grand Prix op zondag echter vanaf de veertiende plaats aanvangen.
Het was echter Verstappen die er met de poleposition vandoor ging: "Hij verdiende het ook", zo geeft Binotto toe. "Daar is geen discussie over mogelijk. Op zondag kan er echter van alles gebeuren. Zeker aangezien safety cars op Interlagos vaak voorkomen. Op zondag zullen de topteams dicht op elkaar zitten, wij zijn klaar voor alle situaties."
Volgens de Italiaan zal bandenmanagement op zondag niet voor het eerst dit seizoen waarschijnlijk de doorslag geven: "Het wordt interessant om dat te zien, want wij hebben daar de vorige races veel moeite mee gehad. Daarom hebben we daar afgelopen vrijdag veel aandacht besteed tijdens de vrije trainingen. Hopelijk hebben we zondag ons bandenmanagement onder controle."
Tot slot wil Binotto nog felicitaties versturen aan het adres van Verstappen: "Ik kan niet anders dan hem feliciteren, hij heeft het tijdens de kwalificatie heel knap gedaan", aldus de teambaas tegenover Sky Italia.

Top Headlines