Ferrari: "Onze eerste F1-updates van 2019 komen in GP Azerbeidzjan"

In zijn vooruitblik op het aankomende raceweekend in Azerbeidzjan geeft Mattia Binotto aan dat er wat nieuws komt: "We nemen wat updates mee naar Bakoe, dat is de eerste stap in de ontwikkeling van de SF90."
De Ferrari-teambaas stelt nadrukkelijk dat er stappen gezet moeten worden om de achterstand op Mercedes in te lopen: "Na drie races die zeker niet liepen zoals we wilden, is dit een belangrijke GP. We hebben alles goed voorbereid en alle data geanalyseerd, gekeken waar het beter kan en de afstelling en krachtbron aangepast aan de eigenschappen van het circuit."
De lange rechte stukken van het stratencircuit in Bakoe leggen volgens Binotto veel druk op de motor. Bovendien zorgen deze eigenschappen van de baan ervoor dat inhalen met DRS goed mogelijk is. Ook is het baanoppervlak erg glad, waardoor de bandenslijtage niet zo hoog is - al is het volgens de Italiaan wel lastig is om het rubber op de juiste temperatuur te krijgen.
"Bovendien is de kans groot dat er een safety car op de baan komt in de race, dus daar passen we onze strategie op aan", besluit de Ferrari-leider.

Top Headlines

Oudere Top Headlines