Di Resta: ‘Hamilton is een beetje bang voor een gevecht met Verstappen’


Terwijl regerend wereldkampioen Lewis Hamilton de afgelopen dagen vooral de vraag heeft gekregen of hij bang is voor ‘de nieuwe Valtteri Bottas’ lijkt de Brit zich meer zorgen te maken om Max Verstappen . Dat is althans de visie van voormalig Formule 1-coureur Paul di Resta.
Met de overwinning in Australië gaat Bottas aan de leiding in het kampioenschap en moet Hamilton in de achtervolging om zijn zesde wereldtitel te behalen. Volgens Di Resta, die tegenwoordig actief is als presentator en analist voor de Britse sportzender Sky Sports , heeft Hamilton echter meer oog voor Verstappen dan voor Bottas. Dat komt aan het licht wanneer Di Resta voor zijn werkgever praat over de focus van Verstappen na de uitspraken van oud-collega Nico Rosberg dat hij een narcist zou zijn .
'Max is niet bezig met wat Nico heeft gezegd'
‘Vlak na de lunch heb ik de manager van Max gesproken en ze zijn eerlijk gezegd niet bezig met wat Nico heeft gezegd. Ze hebben gewoon gezegd dat hij niet bang is en alles in het werk stelt om te winnen. Tot dat moment zal hij niveau blijven opschroeven’, laat Di Resta weten in een vooruitblik op de Grand Prix van Bahrein , die dit weekend verreden worden op het internationale circuit van Sakhir. ‘Lewis heeft zelfs gezegd dat er een kleine sprankje angst is voor een een-op-een gevecht.’
Ook werd er even gefantaseerd over de toekomst van Verstappen bij Red Bull. Het contract tussen de Nederlandse coureur en de Oostenrijkse renstal loopt na 2020 af. Volgens Di Resta zou Verstappen erg in trek zijn bij andere teams: ‘Er is niets mis met het vertrouwen en de manier van handelen dat Max heeft. Ik denk dat iedere teammanager hem graag zou willen hebben. Ik denk dat Christian Horner dat voordeel nu heeft, hij hoeft voor niemand bang te zijn.’ (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

Top Headlines

Oudere Top Headlines