Brundle: "Ferrari brengt Leclerc zo serieuze schade toe"

Tijdens de derde Grand Prix van dit seizoen op het Shanghai International Circuit werd Charles Leclerc gesommeerd om Sebastian Vettel voorbij te laten. Ook moest de Monegask zich in de openingsrace in Melbourne inhouden achter de Duitser.
"Wat in China gebeurde, was vernederende en frustrerend voor de jonge Monegask", stelt oud-F1-coureur Martin Brundle in zijn column voor Sky Sports. "Zeker nadat hij van een zege beroofd werd door betrouwbaarheidsproblemen twee weken eerder. Ze moeten zijn geloofwaardigheid niet schaden voor hem als tweede rijder in te zetten, dat brengt hem psychologische schade en reputatieschade toe. En dat is niet zomaar te herstellen"
Brundle stelt wel dat Ferrari opvallend open is over de teamorders dit seizoen, waarmee de voorkeur aan Vettel wordt gegeven. Volgens de Brit wordt dit gedaan om de druk eraf te halen voor de Duitser. "Maar dat lost niets op, omdat Leclerc net zo goed is als Vettel en hij z'n eigen mannetje kan staan."
"Hij is vast nog steeds liever een gefrustreerde Ferrari-coureur dan een blije Sauber-/Alfa Romeo-rijder, maar dit soort situaties kan iemand verbitteren", aldus Brundle.

Top Headlines

Oudere Top Headlines