Gasly is een Toro Rosso-coureur: 'Bij Red Bull had hij dit nooit voor elkaar gekregen'


Helmut Marko denkt dat Pierre Gasly in de Red Bull nooit tweede was geworden in Brazilië. Het zou de auto kunnen zijn en het zou het team kunnen zijn, welke van de twee is onduidelijk. Wat wel duidelijk is volgens de Red Bull-adviseur is dat de Fransman niet goed in zijn vel zat bij Red Bull.
'Hij heeft zich hersteld en nu zien we de échte Pierre weer. We zijn altijd in hem blijven geloven en de demotie is goed voor hem geweest. Bij Red Bull had hij dit nooit voor elkaar kunnen krijgen', zo opent de Oostenrijker tegenover Motorsport .
Tost ziet comfortabele Gasly bij Toro Rosso
Tost denkt dat Gasly bij Toro Rosso veel meer op zijn plek is: 'Het was geen makkelijk seizoen voor hem maar hij heeft zich er overheen gezet. Hij voelt zich comfortabel bij Toro Rosso en met de STR14. Ik herinner me dat hij langs mijn kantoor liep en zei: Het voelt alsof ik hier gister nog was.'
'We kennen elkaar, de ingenieurs kennen hem en dat helpt mee. Bovendien was onze auto makkelijker te besturen. Hij deed het fantastisch in Brazilië. Hij wist de banden netjes te houden, met name in de bochten tijdens het accelereren. Toen Kimi (Raikkonen, red.) aan begon te dringen reageerde hij gepast met een pijlsnelle ronde', concludeert Tost. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Top Headlines

Oudere Top Headlines