Hamilton: "Ik hou van die jonge gasten die beter willen zijn dan ik"

Zijn dertiende seizoen in de koningsklasse van de autosport komt bijna tot een einde. Tot nu toe wist hij zes kampioenschappen, 87 polepositions en 83 overwinningen in de wacht te slepen. Het zijn indrukwekkende cijfers van Lewis Hamilton, de coureur die recentelijk zijn zesde Formule 1-kampioenschap op zijn conto schreef.
Hij blijft echter nog steeds hongerig naar succes, mede door al die jonge coureurs die hem maar al te graag van zijn Formule 1-troon willen stoten, zo vertelt de Brit in gesprek met BBC. "Ik doe het niet voor het geld. Natuurlijk is dat altijd mooi meegenomen, maar het zou niet gezond zijn als dat de hoofdreden was."
"Nee, ik blijf doorgaan omdat ik van racen houd. Ik hou van de uitdagingen die het met zich meebrengt. Ik hou ervan om te arriveren in de paddock, waar al deze ongelooflijk getalenteerde jonge gasten beter en slimmer willen zijn dan ik. Ik vind het heerlijk om ieder jaar opnieuw weer dat gevecht met hen aan te gaan", zo vertelt hij al doelend op coureurs zoals Max Verstappen en Charles Leclerc.
Hoe lang wil hij eigenlijk nog doorgaan? Dat weet Hamilton niet precies, maar de Mercedes-coureur geeft aan dat hij zich momenteel zowel fysiek als mentaal nog helemaal prima voelt: "Ik ga mijn pensioen zo lang mogelijk proberen uit te stellen", zo zegt hij.
"Maar mocht de dag komen, en daar ben ik niet bang voor, dan zijn er genoeg andere bezigheden waar ik mijn ei kwijt kan. Mode, bijvoorbeeld. Momenteel beleef ik daar veel plezier aan, dus gelukkig heb ik in ieder geval nog iets waar ik na mijn Formule 1-carrière op terug kan vallen", aldus Hamilton.
Luister nu de laatste RacingNews365-podcast, waarin coureur Tim Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en radio-dj Jeroen van Inkel je bijpraten over alle gebeurtenissen in de Formule 1-wereld.

Top Headlines

Oudere Top Headlines