Raikkonen mailde zelf dranksponsor: "Gaan jullie mee naar Alfa?"

Sinds het najaar van 2015 is Singha namelijk een persoonlijke sponsor van de Fin, die wereldkampioen werd in 2007. De logo's van Singha waren zodoende sindsdien terug te vinden op de wagens van Ferrari - immers, dat was het team waarvoor Kimi Raikkonen op dat moment actief was. In de afgelopen winter moest Raikkonen vanwege de komst van Charles Leclerc gedwongen verkassen. De keuze viel op Alfa Romeo Racing, voorheen Sauber.
Voravud Bhirombhakdi, de vicepresident in kwestie, vertelde het Finse Ilta-Sanomat dat Raikkonen hem persoonlijk heeft benaderd. "Kimi stuurde mij een mailtje, waarin hij zei dat hij iets samen wilde doen. Hij houdt naar eigen zeggen namelijk van ons merk. In eerste instantie dacht ik dat hij een grapje maakte", erkent de Thai.
"We zien potentie in Alfa Romeo Racing, we geloven in het team en in Kimi. Anders zouden we de stap niet hebben gemaakt", verklaart Bhirombhakdi. "Wij geloven dat het team stapje voor stapje naar de top kan klimmen."
Raikkonen is voorlopig de 'best of the rest' achter de bekende drie topteams. De Finse coureur bezet de zevende plaats in het tussenklassement van 2019, hij wist tot dusver twaalf WK-punten te scoren.

Top Headlines

Oudere Top Headlines