Hamilton: ‘Honda-motoren Red Bull nog maar tien pk van ons verwijderd’


De motoren die Honda levert aan het team van   Red Bull Racing komen nog maar tien pk te kort ten opzichte van de motoren die het team van Mercedes gebruikt. Dat denkt Lewis Hamilton , die dit jaar namens de Duitse renstal op zoek is naar zijn zesde wereldtitel in de Formule 1.
‘De Red Bulls hebben dit jaar een veel betere motor, zonder enige twijfel’, laat Hamilton optekenen door de autosportsite  Autosport.com . ’Ik denk dat hun motorprestaties enorm dichtbij zitten. Volgens mij zitten ze binnen tien pk verschil met de top. Als je kijkt naar hun telemetriesnelheid op de rechte stukken dan zijn ze nagenoeg even snel als dat wij zijn. Daarmee hebben ze een geweldige start en ik hoop echt voor ze dat de betrouwbaarheid goed zit zodat ze het gevecht aan kunnen gaan.’
Hamilton concentreert zich echter niet alleen op Red Bull maar ook op Scuderia Ferrari, die een zeer sterke winterse testsessie voerden. Ondanks dat de Italiaanse renstal tijdens de eerste Grand Prix van het seizoen nog niet helemaal uit de verf kwam waagt Hamilton zich niet aan de voorspelling dat Red Bull voor Ferrari staat: ‘Ze waren allebei erg snel hier vorig jaar en Red Bull lijkt echt een stap voorwaarts te hebben gezet, dus ik ben zeer benieuwd. Het zal dicht bij elkaar zitten dit weekend.’
'Uit de informatie die ik had bleek dat we achterop zouden liggen'
Tot slot blikt de vijfvoudig wereldkampioen ook nog even terug op de eerste Grand Prix van het seizoen, die twee weken geleden verreden werd op het Australische semi-stratencircuit van Albert Park in Melbourne. Het sterke optreden van Mercedes was enigszins verrassend omdat het Duitse team in de winter niet bovenaan de tijdentabel te vinden was. Veel fans voorspelde dat Mercedes de concurrentie zand in de ogen strooide, maar volgens Hamilton had Mercedes zelf ook niet verwacht zo goed te presteren.
‘Ik weet dat er mensen waren die dachten dat we aan het sandbaggen waren of iets dergelijks tijdens het testen, en om eerlijk te zijn benaderden we de eerste race alsof het allemaal een stuk dichter bij elkaar zou zitten. We hadden niet verwacht voorop te liggen. Tenminste, uit de informatie die ik had bleek dat we achterop zouden liggen. Dus nu dit weekend eraan komt hebben we de blije verrassing dat we de vorige race snel waren, maar het kan hier net zo goed anders zijn. Misschien werkte de wagen niet of werkten de banden niet bij Ferrari de vorige race, en misschien werkt het hier wel.’ (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

Top Headlines

Oudere Top Headlines