Vandoorne vermaakt zich opperbest in Formule E: "Wil hier blijven"

De voormalig McLaren-coureur rijdt zijn elektrische races voor het HWA Racelab, een team dat in nauw contact staat met Mercedes en het plekje van het Duitse merk - dat vanaf het seizoen 2019-20 instapt - warm te houden. Naar alle waarschijnlijkheid krijgt Vandoorne een van beide Mercedes-Formule E-fabriekszitjes.
"Mijn doel is om lange tijd in de Formule E te blijven", spreekt Vandoorne uit bij Express Sport. "Dit jaar rijd ik namens HWA, wat een goede voorbereiding zou zijn om volgend seizoen voor het fabrieksteam van Mercedes actief te kunnen zijn. Onze resultaten worden steeds beter, maar wat betreft volgend seizoen heb ik nog geen duidelijkheid. Om heel eerlijk te zijn is er ook geen haast om beslissingen te maken. Ik ben vrij zeker van mijn plekje, dus het is waarschijnlijk een kwestie van tijd."
In het bijzonder spannende kampioenschap van dit seizoen bezet Vandoorne na zeven ePrix's een veertiende plaats in het tussenklassement. De Belg kwam namelijk slechts één keer in een puntenpositie over de eindstreep en noteerde een bonusscore door het eenmalig veroveren van de poleposition. Landgenoot Jerome d'Ambrosio gaat verrassend aan de leiding, de Belg van Mahindra Racing heeft precies één puntje meer dan BMW-coureur Antonio Felix da Costa. De Nederlander Robin Frijns mag zich met tien punten achterstand op koploper D'Ambrosio de nummer vijf noemen.
De volgende ePrix is komend weekend, de Formule E-coureurs zullen dan door de straten van Parijs racen.

Top Headlines

Oudere Top Headlines