Marko: "Vrouwen kunnen de Formule 1 niet aan"

"Als je met 300 kilometer per uur op wiel tegen wiel strijdt, moet je daar brutaal voor zijn. Ik weet niet of dat in de vrouwelijke natuur zit", zo stelt Helmut Marko in gesprek met Kleine Zeiting.
Opvallend genoeg heeft de Oostenrijker in het verleden nog wel eens een vrouwelijke coureur in zijn opleidingsprogramma gehad. Zo maakte 'onze eigen' Beitske Visser enige tijd deel uit van het Red Bull Junior Team, toen de Friesin nog streed in de ADAC Formel Masters.
Marko meent bovendien dat vrouwen fysiek niet sterk genoeg zijn: "Je moet in de Formule 1 topfit zijn en over zeer veel spierkracht rondom de schouders beschikken. Op de Red Bull Ring krijgt je lijf wel 4G te verduren. Daarnaast is er wel rembekrachtiging, maar wordt het in de cockpit ook nog eens 40 tot 50 graden. In Singapore hebben we al menig coureur haast zien instorten. Ik denk dat dat voor vrouwen teveel gevraagd is."
De invloedrijke adviseur van Red Bulls Formule 1-activiteiten besluit met een vergelijking met de tenniswereld: "Serena Williams speelt toch ook niet tegen Novak Djokovic? Dus waarom moeten we dat dan in de F1 doen?"

Top Headlines

Oudere Top Headlines