Kampioenschapsleider F2 houdt dankzij Albon hoop op Formule 1-zitje

Tegenwoordig bereikt de meerderheid van de Formule 1-coureurs de koningsklasse van de autosport dankzij een plek in de opleiding van een Formule 1-team. Echter, er zijn uitzonderingen. Zo mocht Alexander Albon vijf weken geleden in Australië zijn F1-debuut maken, ondanks in de voorgaande seizoenen niets met een F1-team te maken te hebben gehad.
"Het lijkt erop dat er een kleine verandering heeft plaatsgevonden", doelt F2-kampioenschapsleider Ghiotto bij Autosport op het geval van Albon. "Ik zal mijn best moeten doen en dan zien we wel wat er gebeurt", weet de Italiaan over zijn eigen kans om de F1 te bereiken. "Mijn doel is om de F2-titel te winnen, niets anders. Volgend jaar hoop ik in de F1 te rijden - dat is mijn doel."
Ghiotto kan zoals enkele rijders in de F1 wel kunnen echter niet bogen op een rijke familie. "Nee, ik moet slim zijn. Mijn familie heeft geen onuitputtelijke zakken en ik zal geen geld mee kunnen nemen, teams zullen mij moeten steunen in plaats van andersom. Alex (Albon, red.) heeft bewezen dat het wél kan, het geeft mij hoop dat ik op een dag ook in de Formule 1 kan rijden."
Na twee F2-races beschikt Ghiotto over 37 punten, twee meer dan naaste rivaal en Williams-testrijder Nicholas Latifi. De Nederlander Nyck de Vries bezet de zesde plek in het tussenklassement met twaalf punten, Mick Schumacher staat achtste met acht punten.

Top Headlines

Oudere Top Headlines