Ondertussen in de F1 | Hülkenberg krijgt een eerbiedwaardig afscheid


Tussen al het belangrijke nieuws kun je tijdens een Grand Prix-weekend best wat dingen missen. Geen nood, F1 Maximaal houdt je in de rubriek 'Ondertussen in ...' op de hoogte van de zin en onzin uit de wereld der Formule 1.
Hülkenberg krijgt een eerbiedwaardig afscheid
Nico Hülkenberg moet het veld ruimen voor Esteban Ocon bij Renault. De Duitser wist geen indruk te maken dit seizoen en de Franse renstal verlengde daarom zijn contract niet. Met andere teams werd hij het niet eens en dus is het voorlopig het einde van de rit. Voor de geleverde diensten aan Renault kreeg hij wel een eerbiedwaardig afscheid.
[social-post platform="twitter" id="1201474498320642048"]
Verstappen heeft een tip voor Hamilton: 'Langzamer rijden'
Na afloop van de Grand Prix van Abu Dhabi moest de top 3 naar de persconferentie. Lewis Hamilton zei daarbij dat hij graag wat gevechten had gehad tijdens de race en wees daarbij naar Max Verstappen en Charles Leclerc die dit wel hadden. Verstappen had dé oplossing voor dat 'probleem' en reageerde gevat op Hamilton: 'Je had langzamer kunnen rijden.' Hamilton moest smakelijk lachen om de opmerking van de Nederlander, maar peinst er niet over. 'Jullie zijn veel te snel op de rechte stukken.'
[social-post platform="twitter" id="1201507910548938752"]
De weergaloze inhaalactie van Sainz in de laatste ronde
Carlos Sainz had nog één punt nodig om de zesde plaats in het kampioenschap te veroveren. In de laatste ronde van de race moest hij alleen nog Nico Hulkenberg inhalen om de tiende te worden en daarmee het broodnodige puntje te verzamelen. Dit wist hij op spectaculaire wijze te doen. 'De spannendste laatste ronde ooit', noemde Sainz het en: 'Het voelde als een wereldtitel voor mij.'
[social-post platform="twitter" id="1201428289165725702"]
De heerlijke inhaalactie van Verstappen op Leclerc voor P2
Max Verstappen wist gisteren op een heerlijke wijze Charles Leclerc in te halen. Het tweetal was in gevecht voor de tweede plaats, maar uiteindelijk wist Verstappen hem toch in te halen. De Red Bull Racing-coureur wist de race ook achter winnaar Lewis Hamilton te eindigen en gaf zijn tweede plaats dus niet meer op. 
[social-post platform="twitter" id="1201143040745840641"]
Verstappen en Ricciardo wisselen helm uit 
Max Verstappen en Daniel Ricciardo hebben na afloop van de Grand Prix van Abu Dhabi gewisseld van helm. De twee oud-teamgenoten zijn in het paddock goede vrienden van elkaar en besloten aan het eind van het seizoen hun helmen te ruilen. Een moment wat door een oplettende F1-fan werd vastgelegd: 
[social-post platform="twitter" id="1201192251550044160"]
Norris en engineer delen emotioneel momentje over de boordradio
Na afloop van de race is het gebruikelijk dat de coureurs en engineers een reflectie geven van de race elkaar. Aangezien dit de laatste race was voor de engineer van Lando Norris, werd er een bedankje uitgesproken. Echter, de engineer kreeg een brok in zijn keel, en Lando hoorde dit. 'Krijg nou wat, ben je nou aan het huilen?', vroeg Lando. 'Nu moet ik ook huilen...!' 
[social-post platform="twitter" id="1201154670351093760"]
Hilarische afscheidsfoto Renault
Nico Hulkenberg werd zondag voorafgaand aan de race in Abu Dhabi op hilarische wijze geëerd. De Renault-coureur vertrekt uit de Formule 1 na dit seizoen en het Renault-personeel deed daarvoor de 'Hulkenberg-pruik' op...
[social-post platform="twitter" id="1201092398127955968"]
Red Bull ontvangt award
In 2019 is Red Bull toch nog een beetje in de prijzen gevallen. Vlak voor de kwalificatie in Abu Dhabi kreeg het engineersteam uit Milton Keynes de DHL Fastest Pit Stop Award 2019. Red Bull had namelijk de snelste pitstop van het seizoen, namelijk de stop van Verstappen binnen 1,82 seconden. 
[social-post platform="twitter" id="1201048286242779136"]
Kvyat doet Grosjean na voor de camera
Daniil Kvyat was het niet eens met de manier waarom Romain Grosjean zich 'aanstelde' op de boordradio. Kvyat kwam voor Grosjean de baan op in de pitstraat, waarna Grosjean moest remmen en naar eigen zeggen bijna spinde. Hij werd boos op de boordradio. Maar volgens Kvyat was het allemaal niet zo spannend en besloot om Grosjean na te doen voor de camera van Ziggo Sport .
[social-post platform="twitter" id="1200783808548818946"]
Felicitaties Verstappen en Hamilton
Max Verstappen en Lewis Hamilton hebben Sebastian Vettel gefeliciteerd met dat hij voor de derde keer vader is geworden. Vettel heeft een zoontje gekregen. Hamilton is niet bezig met kinderen. 'Ik heb al moeite met mijn honden', grapt de coureur. Verstappen vindt het mooi dat er waarschijnlijk weer een jonge racer is geboren.
[social-post platform="youtube" id="l2HDwAORR6E"]
Ricciardo open zijn eigen parfumwinkel
Daniel Ricciardo moest tijdens de eerste vrije training in Abu Dhabi zijn bolide langs de kant zetten. Zijn krachtbron sproeide olie over de Toro Rosso van Pierre Gasly en over het circuit. Het duurde niet lang of het internet dook bovenop de gebeurtenis. Het resultaat is vermakelijk er kwam het een en ander aan Photoshop aan te pas.
[social-post platform="twitter" id="1200435130009096192"]
Wolff verklaart verschillen Formule 1 en Formule E
Ondanks dat Mercedes met Nyck de Vries en Stoffel Vandoorne meedoet in de Formule E, is Mercedes-teambaas Toto Wolff geen fan. Dat ligt niet aan de coureurs, blijkt als Wolff de elektronische raceklasse bondig samenvat.
[social-post platform="twitter" id="1200377325491310592"]
Verstappen en Albon worden gedropt in de woestijn
Max Verstappen en Alexander Albon werden in de woestijn in de Verenigde Arabische Emiraten gedropt door de taxichauffeur en aan hun lot overgelaten. Gelukkig stond daar een buggy met het Red Bull-logo erop. Hiermee wist het duo de weg terug te vinden naar het circuit, nét op tijd voor de eerste vrije training.
[social-post platform="youtube" id="m89gfuo7gT0"]
Norris neemt met helmdesign afscheid van engineer
De laatste race van het jaar betekent niet alleen het afscheid van Nico Hulkenberg en Robert Kubica, ook een aantal andere werknemers van de teams beginnen na dit weekend met een andere baan. Zo ook de performance engineer van Lando Norris. De rookie heeft als verrassing een bijzonder afscheidsgebaar:  het hoofd van zijn engineer staat dit weekend op Norris' helm.
[social-post platform="twitter" id="1200340559749091328"]

Top Headlines