Ferrari gooit de deur dicht: 'Of er hier ooit plaats voor Verstappen zal zijn? Nee.'


Max Verstappen heeft geen vrienden gemaakt in Maranello toen hij na de Grand Prix van Amerika in 2019 Ferrari beschuldigde van valsspelen. Alhoewel de Italiaanse sportjournalist Flavio Vanetti aangaf dat hij in Italië een warm welkom zou krijgen , heeft de algemeen directeur van Ferrari gemeld geen heil te zien in de komst van de Limburger.
Algemeen directeur Louis Camilleri ging volgens  FormulaPassion rustig zitten tijdens de persconferentie. De Italiaan is doorgaans gefocust op het financiële plaatje rondom de Formule 1 maar wilde nu ook wat technische vragen beantwoorden tegenover diverse Italiaanse media. Een van de eerste vragen die hem gesteld werd ging over Max Verstappen.
'Of er in Maranello ooit plaats voor Verstappen zou zijn? Nee', meldde Camilleri. De Red Bull-coureur heeft bij het bestuur van Ferrari kennelijk een hele gevoelige snaar geraakt, de directeur weigert om het überhaupt te overwegen. We wisten dat Mattia Binotto, Charles Leclerc en Sebastian Vettel negatief reageerde op de uitspraak van Verstappen, maar dat het zo diep zit was niet bekend.
Wie zit er in 2021 in de tweede Ferrari?
Dat Leclerc ook na 2020 bij de Italiaanse renstal zal blijven lijkt een gegeven. Hij debuteerde dit jaar prima bij de Scuderia, de renstal is bijzonder tevreden met zijn verdiensten in zijn eerste jaar en hij is pas 22 jaar jong. Voor de Monegask kan het eigenlijk niet op, als Ferrari in 2021 met een sterke auto komt zou hij zomaar het wereldkampioenschap kunnen pakken.
Maar wie zit er in die andere Ferrari? Family-man Vettel heeft net zijn derde kindje gekregen en is al jaren uit vorm. Bij Ferrari heeft hij het niet waar weten te maken, ondanks dat het er in sommige seizoenen uit zag alsof de Italianen een meer dan behoorlijke bolide ontwikkeld hadden. Stuurfouten en technische mankementen verpestten geregeld het feest voor de Heppenheimer.
Giovinazzi, Sainz of Norris in plaats van Vettel?
Als Vettel de handdoek in de ring gooit, dan moet Ferrari op zoek naar een andere man voor naast Leclerc. Carlos Sainz en Lando Norris zouden opties kunnen zijn, ook Daniel Ricciardo zal na een teleurstellend seizoen bij Renault wel loeren op een plekje in het historisch sterke team. Maar er is nog een kandidaat uit eigen land.
Antonio Giovinazzi heeft niet bepaald indruk weten te maken dit seizoen bij Alfa Romeo, maar écht slecht deed hij het ook weer niet. In de laatste fase van het seizoen wist hij geregeld de ervaren Kimi Raikkonen af te troeven, alhoewel hij aan het talent van Leclerc nooit heeft kunnen tippen. Binotto denkt dat de Italiaanse renstal hem echter altijd zal overwegen: 'Hij is een uitgeleende Ferrari-coureur.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Top Headlines