Ferrari bevestigt onderhandelingen met Hamilton: 'Staat in de kinderschoenen'


Ferrari heeft inmiddels officieel bevestigd in gesprek te zijn gegaan met Lewis Hamilton. De Brit hield zijn kaken stijf op elkaar maar het feit dat hij de gesprekken niet ontkende zei voor velen al genoeg.
Algemeen directeur Louis Camilleri is volgens BBC   ingegaan op de onderhandelingen met de Mercedes-coureur: 'Het staat in de kinderschoenen, we zijn onze opties aan het overwegen en kijken wie het beste bij ons past.'
'Iedereen die de afgelopen jaren een serieuze speler geweest is binnen de sport en die de verantwoordelijkheid heeft gedragen om de Formule 1 op niveau te houden, zou in aanmerking moeten komen voor een stoeltje binnen het team', vervolgt de Italiaan.
Wel sloot hij Max Verstappen al uit. Na de beschuldiging van vals spel aan het adres van de renstal uit Maranello heeft de Nederlander een bijzonder slechte beurt gemaakt bij het management van Ferrari.
Ferrari ziet Wolff liever niet aan het roer
Toto Wolff is al in overleg gegaan met de FIA. De Oostenrijker wil een mogelijke rol vervullen in het motorsportorgaan, in plaats van actief te blijven als Mercedes-teambaas. Camilleri is hier niet blij mee: 'Het zou niet goed zijn als hij uiteindelijk de leiding over de Formule 1 krijgt. Als (Mattia, red.) Binotto in die positie zou staan, dan zou de rest van de grid daar ook niet blij mee zijn.'
'Onze veto gebruiken we alleen als we écht ten einde raad zijn. Als we deze toch moeten gebruiken, dan kunnen we onze beredenering toelichten tegenover Liberty Media', concludeert de Ferrari-topman. (Foto: Mercedes AMG F1)