Ricciardo flirt met Ferrari: 'Geruchten in de media vleien me'


Na een toch wel teleurstellend seizoen van Renault staat de toekomst van Daniel Ricciardo ter discussie. De Australiër hoopte op een sterker Renault, maar een aansluiting naar de top bleef uit. In de loop van het seizoen is er dan ook volop gespeculeerd over een overgang naar Ferrari en dat vleit de coureur met de brede lach.
Vaak wordt Ricciardo gelinkt naar een overstap naar de Ferrari, al is het alleen maar om zijn Italiaanse roots (zijn moeder is Italiaans, red.). Na de Grand Prix van Abu Dhabi erkent Ricciardo dat hij de berichten leest en zich gevleid voelt door de geruchten. 'Het is weleens vaker geroepen in de afgelopen jaren, ja. Het vleit me. Het is fijn om in het groepje coureurs te zitten dat gelinkt wordt aan Ferrari, maar ik kan er uiteraard niks mee', aldus Ricciardo, die geciteerd wordt door  Tercerequipo .  
Nog geen gesprekken met Renault
Wel loopt het contract van Ricciardo af in 2020 en dus zal er iets moeten gebeuren. Ook een contractverlenging hoort daarbij tot de opties. 'Ik heb inderdaad nog geen verbintenis voor 2021, zoals veel rijders. Ik denk dat alleen Esteban (Ocon, red.) een contract heeft voor na 2020. Ik heb nog niet gesproken over een langer verblijf, daarvoor is nog veel te vroeg.' (Foto: Renault F1 Team)

Top Headlines