Update | Brengt Aston Martin investering Honda-motoren naar Racing Point?


Volgens persagentschap Bloomberg doet de Britse automaker Aston Martin nu een laatste poging om geld binnen te halen. De financiële resultaten zijn alarmerend. Het komt erop neer dat Lawrence Stroll, eigenaar van Racing Point en vader van Lance Stroll, volgens insiders de meest betrokken investeerder is op de kandidatenlijst.
De Canadees zou op het punt staan om zo'n 235 miljoen euro te pompen in het noodlijdende bedrijf, dat enorme moeite heeft om het hoofd boven water te houden. In ruil daarvoor zou Stroll Senior een flink aandeel krijgen in het bedrijf. De bron is op dit moment anoniem, omdat de gesprekken vertrouwelijk zijn.
Op dit moment is Aston Martin hoofdsponsor van Red Bull Racing. Maar de Stroll-familie heeft grote concurrentie gekregen voor de investering in de Britten. Ook het Chinese Li Shufu's Geely Group gesprekken op touw gezet om mogelijk kapitaal te pompen in Aston Martin. Zij zouden voornamelijk zich richten op de intellectuele eigendommen op het gebied van technologie, met als doel om die uit het bedrijf te halen voor bedrijven zoals Lotus.
Aston Martin moet zeer waarschijnlijk gaan leunen op buitenlands geld, aangezien haar eigen plannen om het tij te keren flink afhankelijk zijn van haar DBX-model. Daarvoor moet het de productie van de 189.000 euro kostende sportwagen praktisch verdubbelen in de komende drie jaar.
'We blijven in gesprek met potentiële strategische investeerders, om aan langeretermijnbanden te werken. Het kan wel of niet het geval zijn dat daar sprake is van een investering in aandelen', aldus het bedrijf in een e-mail na dit weekend. Zowel Racing Point als Geely zijn niet bereikbaar voor commentaar. (Foto: Red Bull Content Pool)
Update 13-1 14:15 uur | Brengt investering Aston Martin Honda-motoren naar Racing Point?
Met het vertrek van Mercedes bij Racing Point in 2021 moet er een nieuwe krachtbron achter in de RP21 gelepeld gaan worden. Vanaf dat seizoen gaan deze motoren naar McLaren, die terugkeert naar het oude nest in de hoop op hetzelfde succes als de gloriedagen met Mika Hakkinen en David Coulthard.
Autobahn vermoedt dat een grootschalige investeerder in Aston Martin, met diens linkjes naar Formule 1 als hoofdsponsor van Red Bull, korte lijntjes zal kunnen maken naar het Japanse hoofdkantoor om een deal te kunnen bezegelen voor motoren. Daarmee zou Racing Point het derde team worden met Honda-motoren, naast de twee Red Bull-equipes, en lijkt een aanstaande investering van Lawrence Stroll ook in dit opzicht een slimme zet om zoonlief succesvol te maken.

Top Headlines

Oudere Top Headlines