Alonso weegt Ferrari-optie af: 'De tijd is nog niet rijp'


Fernando Alonso staat sinds zijn vertrek uit de Formule 1 al in de schijnwerpers. De Spanjaard beschikt over een bovengemiddeld grote portie racetalent en dit is de Formule 1-teams ook opgevallen. Naast verhalen over een overstap naar Red Bull spelen er nu ook verhalen rondom Ferrari op.
Allereerst werd er recentelijk gemeld dat Liberty Media lobbyde bij Red Bull. Ze wilden weten of de Oostenrijkse renstal het een optie vond om Alonso in het stoeltje naast Max Verstappen te zetten. Red Bull bleek niet geïnteresseerd en promoveerde Alexander Albon definitief naar de tweede Red Bull-bolide.
Alonso ziet Ferrari wel zitten
Bij Ferrari zou Alonso, die momenteel de Dakar rally rijdt, meer kans maken. Hij reed maar liefst vijf seizoenen voor de Italiaanse renstal en ziet een terugkeer naar de Scuderia wel zitten volgens SoyMotor : 'Mijn tijd bij Ferrari was prachtig en ik zou zeker teruggaan.'
'Ik heb nog niet met ze gesproken, de tijd lijkt nu nog niet rijp', vervolgt Alonso. Ferrari zet voor de volle honderd procent in op de jonge Charles Leclerc, dit was voor Alonso ook een duidelijk signaal. Aan de andere kant moeten ze op zoek naar een tweede coureur en de kans dat Sebastian Vettel, die zijn Red Bull-vorm bij de Italianen nooit terug wist te vinden, blijft is niet groot.
Zo blijft de geruchtenmolen rondom Alonso draaien, terwijl hij zich door de woestijn heen worstelt in de Dakar rally. 'Niet bepaald Eau Rouge in Spa, maar we blijven doorgaan', aldus het commentaar van Alonso bij het onderstaande fragment uit de befaamde rallyrace. (Foto: McLaren F1 Media)
[social-post platform="instagram" id="B7Q_A8GHaiI"]

Top Headlines

Oudere Top Headlines