Binotto grijpt naar statistieken: 'Waren veel dominanter dan Red Bull'


Mattia Binotto wijst naar de statistieken om de tekortkomingen van Ferrari in 2019 te benadrukken. Het team wist maar liefst 406 ronden aan kop te rijden, dat is 32 procent van alle verreden ronden. Desondanks wist Ferrari slechts drie races te winnen.
Binotto trekt een vergelijking met Red Bull. De Oostenrijkers zijn aan de cijfers te zien uiterst efficiënt te werk gegaan, ze wisten drie races te winnen en reden slechts 156 ronden aan kop: 'We waren veel dominanter dan Red Bull, maar we hebben uiteindelijk net zo veel races gewonnen.'
'Als je kijkt naar hoe vaak wij de wedstrijd geleid hebben, komen drie overwinningen niet overeen met de werkelijke prestaties van onze auto', vervolgt de Italiaan volgens  Motorsport-Total . Het lijkt alsof Binotto hiermee wil aangeven dat Ferrari in 2019 ook vaak pech heeft gehad. Mercedes leidde 696 rondjes de wedstrijd.
Binotto rekende op twee extra overwinningen
Op zijn minst twee overwinningen meer dan behaald zijn door Ferrari, acht de Ferrari-teambaas niet onrealistisch: 'Soms waren het rijdersfouten, soms was het onze strategie.' Hij laat achterwege dat Charles Leclerc in Bahrein door een sputterende motor de overwinning in moest leveren en dat hij in zijn thuisrace (Monaco, red.) de kwalificatie niet heelhuids doorkwam.
'Als we dit jaar één ding hebben geleerd, dan is het dat we op alle gebieden perfect moeten zijn als we willen winnen. Het toont ook het niveau van concurrentie waar we momenteel mee te maken hebben', concludeert Binotto. (Foto: Ferrari F1 Team)

Top Headlines

Oudere Top Headlines