Abiteboul over Renault na 2020: ‘Nog geen beslissing gemaakt’


Het rommelt in de top van het Renault-concern. Het Franse merk werkt al twintig jaar samen met Nissan, maar het Japanse merk stuurt aan op een breuk meldt de Financial Times . Dit zal een effect hebben op vele toekomstplannen, waaronder de voortgang van het Formule 1-team na 2020. De teambaas van het Franse F1-team heeft nog geen zekerheid gekregen en de tijd begint te dringen.
De nieuwe reglementen die ingaan vanaf 2021 in de Formule 1 gaan naar verwachting veel verandering te weeg brengen. Er moet weer met een geheel nieuw concept gestart worden en dus een goed moment om te bepalen of daarin geïnvesteerd gaat worden door teams. De reglementen voor 2021 zijn al goedgekeurd door alle teams, het ‘Concorde Agreement’ is dat nog niet.
Renault F1-teambaas Cyril Abiteboul heeft nog geen zekerheid gekregen vanuit het interim-management of dit akkoord ondertekent zal worden. En dus is er nog geen zekerheid aan de deelname aan het wereldkampioenschap. De Fransman denkt echter dat de veranderingen positief zijn voor zijn team, zegt hij tegen Autosport.com : ‘Ik denk dat wij het meeste gebaat zijn bij de wijzigingen voor 2021. Ik zou niet willen zeggen dat de regels op ons lijf zijn geschreven, maar het komt wel in de buurt.’
Beslissing voor juni
Met name het invoeren van een budgetplafond, zou het hogere management moeten aanspreken zegt Abiteboul: ‘De cijfers spreken voor zich. Maar zolang er geen beslissing is gemaakt, is er geen beslissing gemaakt.’ De beslissing over de toekomst in de Formule 1 voor Renault verwacht hij binnenkort: ‘Renault is bezig met het ontwikkelen van een strategie en plannen. We hebben nog steeds een interim-management, en we zijn regelmatig met ze in contact.  Ik verwacht dat voor het eerste of tweede kwartaal.’ (Foto: Renault F1 Team)

Top Headlines

Oudere Top Headlines