Williams hengelt Nissany binnen als testcoureur voor 2020


Roy Nissany zal vanaf 2020 aan de slag gaan bij Williams als testcoureur. De 25-jarige Israëliër zal het komende seizoen bovendien vrije trainingen gaan rijden voor de Britse renstal. Claire Williams is tevreden met de nieuwe aanwinst.
In Abu Dhabi mocht Nissany al in de Williams deelnemen aan de tests na afloop van het Grand Prix-seizoen. Hij mag nu ook in de Williams plaatsnemen op drie momenten in het komende seizoen. Welke vrije trainingen voor hem bedoeld zijn is nog niet bekend.
Nissany is zeer tevreden met zijn positie bij het historierijke Formule 1-team volgens Motorsport : 'Dit is een mijlpaal voor de motorsport in Israël. Tijdens het testen in december voelde ik mij meteen thuis in de auto en het team is bijzonder gastvrij.'
Williams verwelkomt nieuw talent
Ook Williams, de teambaas van de renstal, is blij met het verse bloed: 'Roy heeft tijdens de testdag na het 2019-seizoen laten zien dat hij goed overweg kan met het materiaal. We waren enorm onder de indruk van wat hij liet zien in een relatief korte tijd in de auto.'
'Hij werkt keihard en we kunnen niet wachten om met hem aan de slag te gaan volgend jaar', concludeert de Britse. In 2014 reed Nissany ooit één keer een Sauber in Valencia maar verder dan dit enkele optreden kwam hij tot nu toe niet. (Foto: Williams Media)

Top Headlines

Oudere Top Headlines