Italiaanse insider verklapt: 'Ferrari-ingenieurs in de knoop'


Italiaanse journalist Leo Turrini denkt dat Ferrari tot nu toe weinig progressie ziet in de windtunnel. De Ferrari-insider heeft te horen gekregen dat er weinig seconden gevonden worden, maar benadrukt dat er genoeg tijd is om de achterstand te herstellen.
'Het lijkt alsof de ingenieurs uit Maranello in de knoop zitten na de eerste resultaten van de simulator en de wind tunnel tests. Deze hebben geen goede indruk achtergelaten', aldus de 53-jarige sportjournalist in zijn blog op Quotidiano .
Ferrari gaat dit jaar een andere filosofie toepassen, een kortere wielbasis voor de Scuderia betekent vrijwel altijd ook een hogere  rake . Dit is een filosofie die Red Bull al jaren toepast, het is nu de vraag of de Ferrari-ontwerpers dit beter kunnen dan sterontwerper Adrian Newey.
Ferrari heeft tijd
Maar er is nog genoeg tijd om de achterstand om te buigen. Over iets minder dan twee maanden gaan de lichten op groen en tussendoor krijgen de teams ook twee keer drie dagen de tijd om de progressie van de auto op het circuit te zien.
De derde en vierde week van februari zijn de dinsdag, woensdag en donderdag toegewijd aan het testen van de bolides op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Turrini denkt dat er tot die tijd genoeg kan veranderen: 'Laten we niet vergeten dat Ferrari nog tijd heeft.' (Foto: F1Maximaal)

Top Headlines

Oudere Top Headlines