Honda 'durft vingers niet te branden aan mogelijke wereldtitel Verstappen'


Met een podiumplek in de openingsrace van het seizoen is het huwelijk tussen motorfabrikant Honda en Formule 1-team Red Bull Racing uitstekend begonnen. Toch blijven de Japanners nederig en willen ze nog niet denken aan de eerste Grand Prix-overwinning van het jaar.
Na twaalf jaar kwam er een einde aan het huwelijk tussen Renault en Red Bull en ging de Oostenrijkse renstal in zee met Honda. Al was het aan het begin nog even aftasten, toch werd al snel duidelijk dat beide partijen een winnaarsmentaliteit hebben. Het is dan ook wachten op de eerste overwinning, maar ondanks dat die slechts twee plaatsjes verwijderd is van de podiumplek die Max Verstappen in Australië behaalde durft de technisch directeur van het Honda-project,  Toyoharu Tabane , er nog niet aan te denken. ‘Nee, dat is nog niet realistisch. Ik wil niet te snel conclusies trekken’, laat de Japanners weten ten overstaan van de  NOS .
‘Mensen onderschatten hoe moeilijk het is om wereldkampioen te worden’
‘Melbourne wijkt af van alle andere banen. Bahrein is een normaler circuit. Bovendien heb je hier een lang recht stuk. We weten na dit weekend beter waar we staan ten opzichte van Ferrari en Mercedes. Natuurlijk zou het fijn zijn opnieuw een podium te pakken, maar het is vooral belangrijk dat we hier veel leren. Daar profiteren we namelijk de rest van het seizoen van.’
Je hebt raceoverwinningen nodig om kampioenschappen te winnen, dus ook aan de voorspelling of Max Verstappen dit jaar wereldkampioen wordt waagt Tanabe zich niet: ‘Daar durf ik mijn vingers niet aan te branden. Max is een extreem goede coureur. Ik ben ervan overtuigd dat hij wereldkampioen wordt, maar ik weet niet in welk jaar. Ik weet zelfs niet of het hem met Honda lukt. Natuurlijk mikken we daar wel op, maar mensen onderschatten hoe moeilijk dat is.’ (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

Top Headlines

Oudere Top Headlines