Opeens nog elfde team in F2: Hitech Grand Prix schuift nèt op tijd aan


Vanuit het niets is daar opeens Hitech Grand Prix, nadat F2's CEO Bruno Michel groen licht heeft gegeven voor de operatie. Hitech GP is een team wat zich al eerder verdienstelijk maakte in de Formule 3, en nu aanklopt bij Formule 2. Komend seizoen krijgt de ploeg de kans om op de baan te schitteren met racenummers 24 en 25.
Het is de eerste keer dat er elf teams op de startopstelling staan sinds 2016, al is het aan de late kant. 'We willen Bruno bedanken voor het vertrouwen in Hitech om ons een extra startbewijs te geven', aldus Hitech's baas Oliver Oakes. 'We wilden altijd al omhoog naar de Formule 2, nadat we ons te gelde hadden gemaakt in het nieuwe Formule 3-tijdperk. Natuurlijk, om zo laat nog aan te schuiven op de grid, hebben we wel wat werk voor de boeg, maar we houden hier van een uitdaging!'
Officieel is de outfit nog rijderloos. Volgens Motorsportweek zijn Nikita Mazepin en Sérgio Sette Câmara in de running om de twee zitjes te gaan bekleden. Mazepin is een oude bekende van het team, nadat hij voor ze reed in de F3 in seizoen 2016-2017. Zo blijft hij actueel en scherp, ook al heeft hij Formule 1-ambities. Câmara stopte bij DAMS vorig jaar, maar blijft dus nog een jaar in de F2.

Top Headlines