Bedreigde Schumacher-kartbaan krijgt tweede kans


Het Erftlandring outdoor karting complex, waar Michael Schumacher begonnen is met racen, stond op het punt om afgebroken te worden. Een lokale milieuwet heeft hier echter een stokje voor gestoken, tot grote vreugde van menig Formule 1-fan.
De kartbaan werd veelvuldig gebruikt door onder anderen Ayrton Senna, Mika Häkkinen en Sebastian Vettel, maar vooral de Schumacher-familie was er kind aan huis. Michael en Ralf Schumacher hebben ook geïnvesteerd in de baan.
Twee jaar geleden ging het echter mis. Alles dat vlakbij het Hambacher bos lag, waar de kartbaan dus onder valt, moest tegen de grond. Het Duitse energiebedrijf RWE kreeg toestemming om de werkzaamheden op het stuk grond voort te zetten.
Lokale milieuactivisten kwamen in actie tegen het energiebedrijf, dat steenkool wilde winnen in de regio. De kartbaan is dus permanent gespaard en zal toegankelijk blijven voor bezoekers, goed nieuws voor de omliggende bewoners die betrokken zijn bij de baan en de Schumacher-familie. (Foto: Ferrari f1 team)

Top Headlines