Een cruciale week voor de Grand Prix van Miami


De Grand Prix van Miami lijkt dan toch doorgedrukt te worden. Sinds Liberty Media de rechten van de Formule 1 heeft overgekocht zijn ze bezig met het promoten van de sport in eigen land. Ze hebben hun zinnen gezet op Miami en volgens de meest recente berichten kunnen ze de race gaan krijgen ook.
De oorspronkelijke plannen zijn al wel opzij geschoven. Men wilde in het  downtown gebied van de stad de race houden en ook gebruik maken van een brug. Hier zag de plaatselijke bevolking niets in, het zou teveel chaos veroorzaken in het centrum van de stad.
Maar rondom het Miami Dolphins' NFL Stadium (ook wel het Hard Rock Stadium genaamd, red.) liggen er mogelijkheden. Op deze locatie zou alleen de 199th Street last hebben van het evenement, maar de organisatie van de Formule 1 is bereid de racetijden op te schuiven tot na drie uur, zodat de schoolbussen geen last hebben van de activiteiten.
[[social-post platform="twitter" id="1219720721959657472"]
Grand Prix van Miami zoekt steun
Liberty Media is driftig op zoek naar steun voor het plan en heeft het gevonden bij de Miami Dolphins: 'Net zoals de Super Bowl is een dergelijk evenement een uitstekende mogelijkheid om deze regio met trots te tonen aan de rest van de wereld', aldus de CEO van Hard Rock Stadium en het Miami Dolphins Stadium, Tom Garfinkel.
De aanpassingen aan het circuit zijn gemaakt voorafgaand aan een belangrijke vergadering met de Miami-Dade Board of County Commissioners. Deze commissie gaat stemmen over de huidige rechten van het grondgebied, als ze de rechten van het Hard Rock Stadium weten in te dammen, dan zouden ze een race op die locatie kunnen voorkomen. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Top Headlines

Oudere Top Headlines