Chandhok: 'Wil Red Bull voor de titel gaan? Dat is wat ze nodig hebben'


Karun Chandhok denkt dat Alexander Albon een cruciale rol gaat spelen voor Red Bull in het aankomende seizoen. Volgens de Sky Sports-analist moet de Thaise-Brit Max Verstappen niet willen verslaan, maar moet hij het team trekken als Verstappen afwezig is.
Chandhok trekt de vergelijking met Mercedes. De Duitse renstal heeft enkele jaren geleden Valtteri Bottas aangetrokken, een prima coureur, maar geen partij voor Lewis Hamilton. Dat is dan ook totaal niet waar Toto Wolff naar op zoek gegaan is, denkt hij: 'Mercedes heeft geen coureur nodig is die Lewis kan verslaan.'
'Wat ze wel nodig hebben is een coureur die zijn waarde bewijst op de momenten dat Lewis of Max het om de een of andere reden af laat weten', vervolgt de Brit op de  Autosport International Show . Hij refereert naar de Grand Prix van Japan en de Grand Prix van Baku, waar Hamilton totaal niet lekker uit de verf kwam. Juist daar is een sterke tweede man nodig.
Red Bull móét zo'n rijder hebben
Chandhok weet het zeker, voor Red Bull zit er alleen een titelstrijd in als Albon zijn waarde kan tonen in 2020. Af en toe een race winnen en het momentum doorzetten van zijn renstal zullen het seizoen van Red Bull maken of breken: 'Als Red Bull voor het kampioenschap mee moet doen, is dat wat ze nodig hebben.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Top Headlines