Ondertussen in de F1 | Verstappen parkeert RB15 netjes in Zandvoort


Tussen al het belangrijke nieuws kun je tijdens een Grand Prix-weekend best wat dingen missen. Geen nood, F1 Maximaal houdt je in de rubriek 'Ondertussen in ...' op de hoogte van de zin en onzin uit de wereld der Formule 1.
Verstappen parkeert RB15 netjes in Zandvoort
De RB15 is gespot op Zandvoort! Max Verstappen is er vroeg op op het Nederlandse circuit, misschien dat hij de  banking alvast uit wil proberen? Hij heeft geparkeerd op een betaalde parkeerplek. Zou hij een parkeerkaartje gekocht hebben? Hij staat in ieder geval wel goed, daar krijgt hij de bekeuring niet voor.
[social-post platform="instagram" id="B7mFzCenWas"]
Alpha Tauri al in touw met pitstops
Stel je voor dat je nieuwe auto nog niet mag rijden, en je kou staat te lijden in je zojuist van naam veranderde fabriek. Wat doe je dan? Juist, je pakt wat bandjes en gaat pitstops oefenen. Dat moeten de vast aan een identiteitscrisislijdende Italianen wel gedacht hebben. Het ziet er al goed uit! Niet dat ze vorig jaar slecht waren, toen kwamen ze tot een zesde plek in het DHL Pitstopkampioenschap. Wel ruimte voor verbetering dus, en een goede besparing op de verwarmingskosten!
[social-post platform="instagram" id="B7liY_KpPrU"]
Raikkonen balanceert in aanloop naar nieuwe F1-seizoen
Kimi Raikkonen is ter voorbereiding op het nieuwe Formule 1-seizoen niet te vinden in de sportschool. In plaats daarvan, doet de Fin liever wat balansoefeningen. Zo houdt de Alfa Romeo-rijder zichzelf  in shape .
[social-post platform="instagram" id="B7gzhrJJL_T"]
Horner's zoontje treedt niet in voetsporen
Het zoontje van Christian Horner is vandaag drie jaar oud geworden. De interesses van het jonge mannetje liggen op een ander gebied dan die van zijn vader. Zijn zoontje is namelijk gek op tractors. 
[social-post platform="instagram" id="B7k3gYGgUlf"]
Verstappen doet héél weinig tijdens trainen
Max Verstappen is inmiddels de nekspieren alweer driftig aan het klaarstomen voor het nieuwe seizoen. De Red Bull-coureur moet halverwege maart het circuit weer op en zal in optimale vorm willen zijn, maar hoeft niet altijd in beweging te komen: 'Soms is de beste work-out gewoon helemaal niets doen', zo luidt zijn onderschrift.
[social-post platform="instagram" id="B7jiA7phlXv"]
Trotse Carlos Sainz onthaalt pa op vliegveld
Nog nèt geen tranen met tuiten bij de familie Sainz, maar wel is duidelijk dat ze zo trots zijn als een pauw. Waarom? Dakar, daarom! Carlos Sainz Senior kreeg het voor elkaar om op zijn 57e in een Mini de monsterlijke rally in de woestijn te winnen, en dat mag gevierd worden. Reden temeer voor de familie om hem feestelijk te onthalen. Vamos!
[social-post platform="instagram" id="B7g6SN7pIRm"]
Red Bull mixt muziek met motoren
Red Bull houdt wel van een leuk, gek, vaag projectje in de winter. Dit is er weer zo één! Met de geluiden van de RB15 op rechte stukken, in bochten, maakt DJ Mark Knight... opvallende muziek. Hilarisch! Recht terug naar de dagen van Top Gear, waarin James May met motoren aan de slag ging om het programmadeuntje na te maken. Close enough, no?
[social-post platform="twitter" id="1219224301582241793"]
[social-post platform="youtube" id="8Bjlswx7sT8"]
Staat Gasly voor carrièreswitch?
Pierre Gasly werd dit weekend gespot op een snel voertuig, maar het gevaarte had slechts twee wielen. Hoe zou de Fransman zich voelen op de MX bike?
[social-post platform="instagram" id="B7f9DvMI3XD"]
Bottas negende in Arctic Lapland Rally
Waar collega Daniel Ricciardo in een T-shirt op een jacht een hengeltje uitwerpt, heeft Valtteri Bottas een heel andere manier gevonden om zijn zondag door te brengen. De Mercedes-coureur deed mee aan de Arctic Lapland Rally. In de sneeuw kwam de Fin niet eens verkeerd voor de dag getuige een negende plaats in het eindklassement. [social-post platform="twitter" id="1218834667123757058"]
Ricciardo gaat vissen op zondag
Uitslapen op zondagochtend? Niet voor Daniel Ricciardo. De Renault-coureur sprong vanochtend vroeg zijn bed uit en ging vissen. Niet op een lullig klapstoeltje aan de oever van een rivier, maar iets luxueuzer. [social-post platform="instagram" id="B7erxH3F7J4"]
Doornbos dankzij Heineken naar Vrienden van Amstel Live
Het klinkt een beetje vreemd en dat is het ook wel. Maar Formule 1-analist Robert Doornbos was vrijdagavond op uitnodiging van Heineken aanwezig bij de Vrienden van Amstel Live, in Ahoy Rotterdam. 
[social-post platform="instagram" id="B7cLpGfheip"]
Piepkleine Norris bij FIA-gala vijf jaar geleden
Vijf jaar geleden stonden Lewis Hamilton en Lando Norris ook op het FIA-gala. De twee Britten gingen samen op de foto, Hamilton is weinig veranderd maar aan Norris is duidelijk te zien dat hij een paar jaartjes jonger is.
[social-post platform="instagram" id="B50XCsoF64o"]
Lightsaber-gevecht tussen 'Smooth Operator' en 'Baby Yoda'
De kleine Lando Norris kan zich wel vinden in het Star Wars-karakter Baby Yoda. De jonge Brit - die op social media maar al te graag allerlei ongein plaatst - besloot vanwege zijn waardering voor Baby Yoda een passend pak aan te trekken. Natuurlijk stond 'Smooth Operator' Carlos Sainz naast zijn teamgenoot die een 007-achtige smoking meer bij zijn bijnaam vond passen.
[social-post platform="instagram" id="B5z8wCQI41H"]
Verstappen verspreekt zich bij Peptalk
Max Verstappen was maandag te gast bij Peptalk en daar versprak de coureur zich op hilarische wijze... 
[social-post platform="twitter" id="1204113142248345606"]
Ricciardo en Hulkenberg maken elkaar nog één keer belachelijk
Daniel Ricciardo en Nico Hulkenberg waren dit seizoen teamgenoten bij Renault, maar aan deze samenwerking kom na één jaar alweer een einde. Het tweetal kan het echter goed met elkaar vinden en worden in een video van Renault uitgedaagd om elkaar nog één keer belachelijk te maken. 
[social-post platform="twitter" id="1203981362061041664"]
Gastenrol Olav Mol in terugblik Formule 1-seizoen
Formule 1-commentator Olav Mol is kort te horen in de trailer waarin wordt teruggeblikt op het afgelopen F1-seizoen. Tijdens een inhaalactie van Max Verstappen is de stem van Mol kort te horen. 
[social-post platform="twitter" id="1203946429452029952"]
Tijd heelt alle wonden: Verstappen op foto met FIA-steward
'Een mongool van een steward', noemde Max Verstappen, Garry Connelly nog in 2017. Door een tijdstraf miste de Red Bull Racing-coureur toen een plek op het podium. Maar tijd heelt alle wonden blijkt wel weer, want tijdens het FIA-gala ging het tweetal op de foto met elkaar. 
[social-post platform="twitter" id="1203979156461096960"]
Ferrari-monteur vervangt banden zonder handschoenen
Een opmerkelijk moment tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi. Een Ferrari-monteur verving tijdens een pitstop de banden zonder handschoenen. Met temperaturen die kunnen oplopen tot + 100 graden, is duidelijk te zien dat de monteur voorzichtig is als hij de band aanpakt. 
[social-post platform="instagram" id="B5zzkyPFb65"]
Mercedes test met 18-inch banden
Woensdag rondde het team van Mercedes haar laatste bandentest met Pirelli af en daarbij werd er getest met de 18-inch banden voor het 2021-seizoen. Het leverde een apart gezicht op...
[social-post platform="twitter" id="1203711097254973440"]
Verstappen breed glimlachend op het FIA-gala
Max Verstappen mocht in Parijs de prijs voor zijn derde plek in het kampioenschap ophalen. Alsof dat nog niet genoeg was, wist de Nederlander ook de prijs voor de beste inhaalactie van het jaar te winnen. Reden genoeg dus voor champagne en een brede glimlach.
[social-post platform="instagram" id="B5w8zNmhR-F"]
Verstappen scherp in Abu Dhabi: 'Ik hoorde de Ferrari's!'
Max Verstappen was tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi scherp. De Nederlander werd tweede en dit weekend dook er een opvallend fragment op uit de boordradio van de Red Bull-coureur. Zijn engineer vertelde dat de Ferrari's een tweestopper wilde proberen, maar dat had Verstappen al door. 
[social-post platform="youtube" id="8K4oRXS5pgo"]
Voor de banter: Toro Rosso iets te blij met teamradio's
We kennen de grappen en grollen wel van de teams op social media, maar Toro Rosso is wel weer lekker actueel! Nu het einde van het jaar rap nadert, zijn de lijstjes en terugblikken niet van de lucht. Dat kan dus ook op Spotify met SpotifyWrapped. Die website heeft Toro Rosso nu ook gevonden: hun socialmediabeheerder heeft een duidelijke voorkeur voor succesverhalen!
[social-post platform="instagram" id="B5udZtAnA6c"]
Albon ontvoert Verstappen
Voor hun nieuwste Never Lift-aflevering voor de welverdiende vakantie was Red Bull actief in de woestijn om opnames te maken met Max Verstappen en Alexander Albon. Cheeky als hij is, laat Albon geen kans onbenut om een geintje uit te halen met zijn teamgenoot. 'Zo, en nou laten we het lekker voor wat het is', roept de jonge Brit nadat Verstappen dubbelgevouwen en opgesloten in de kofferbak van de Aston Martin ligt. Voorlopig de enige manier om vóór zijn illustere teamgenoot te eindigen? (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)
[social-post platform="instagram" id="B5vPv0Dj-m1"]
Hulkenberg: 'Ik wou dat ik jou ook ging missen!'
Nico 'The Hulk' Hulkenberg is klaar met de Formule 1, in ieder geval voorlopig. Na de race in Abu Dhabi, na alle verplichtingen voor de teams en coureurs, ontstond er een bijzonder amoureus moment tussen de populaire Sky-verslaggever Ted Kravitz en de letterlijk afzwaaiende Renault F1-rijder. Kravitz stak zijn waardering niet onder stoelen of banken, maar of de altijd gevatte Nico hetzelfde over hem dacht? (Foto: Renault Sport Media)
[social-post platform="instagram" id="B5vL360nV2L"]
Ricciardo: 'We krijgen allebei een punt?!'
Toen Daniel Ricciardo en Nico Hülkenberg tijdens de laatste Q&A samen gevraagd werd wie er voor de basketbalclub New York Giants was, wisten beide coureurs een goed antwoord te geven. In de eerste instantie werd het antwoord van de Australiër afgekeurd maar hij beschikt over een olifantengeheugen. De sessie mondde uit in een geestige woordenwisseling tussen de Renault-coureurs.
[social-post platform="twitter" id="1202960050345648128"]
Ricciardo nu ook met Schots accent
Daniel Ricciardo heeft er een sport van gemaakt om in de Engels sprekende landen de inwoners te trakteren op enkele zinnen in het lokale accent. Deze keer was Ricciardo niet in Schotland, maar dat maakt zijn Schotse accent niet minder vermakelijk.
[social-post platform="twitter" id="1202950570459447303"]
Norris vergeet aan welke kant het stuur zit
Dat de Britten aan de verkeerde kant van de weg rijden is voor de rest van Europa niet echt handig. Ook de auto's zijn hier op aangepast en toen Lando Norris in zijn McLaren ging zitten vergat hij even dat het geen Britse editie was. Zijn reactie zegt genoeg, met een brede lach op het gezicht horen we een 'F*ck!'
[social-post platform="twitter" id="1202903607047262208"]
Het seizoen van Norris in 21 hilarische foto's
Lando Norris legde zijn lot wel heel erg letterlijk in handen van zijn team, zoals samengevat in deze slideshow met 21 hilarische foto's. 
[social-post platform="instagram" id="B5szdWlFfUG"]
Verstappen viert kerst bij het casino?
Max Verstappen wenst via Instagram zijn volgers een fijne kerst toe vanuit zijn woonplaats Monaco, met op de achtergrond het beroemde Casino de Monte-Carlo. De Nederlander is, voor zover bekend, niet heel vaak bij dit casino. Het meest bekende moment dat hij er voor de deur parkeerde was tijdens de GP van Monaco in 2016. 
[social-post platform="instagram" id="B5sbuBUBvJW"]
Valentino Rossi stapt in Mercedes van Lewis Hamilton
MotoGP-vedette Valentino Rossi laat zich vandaag een stoeltje aanmeten bij het Mercedes Formule 1-team. In de fabriek in Brackley zien we de Italiaan zich klaarmaken voor de grote wissel, waarbij hij de auto van Lewis Hamilton zal gaan uittesten. En Hamilton zal de Yamaha van Rossi gaat uittesten. Op 9 december zal de test voor beide wereldkampioenen gaan plaatsvinden. 
[social-post platform="instagram" id="B5r9cO5KDyB"]
Boris Johnson nieuwe pitcrew-werknemer Red Bull
Er is beeldmateriaal opgedoken van Boris Johnson terwijl hij werkzaam is voor Red Bull. De Britse premier poogt het wereldrecord van Red Bull te verbreken en krijgt het pitstop-pistool in zijn handen geduwd. Laten we zeggen dat het allemaal iets langer duurt dan verwacht. 'Meer van het kaliber Ferrari', werd er al snel onder gereageerd op Twitter.
[social-post platform="twitter" id="1202271675171135493"]
Sky Sports maakt hilarische Formule 1-'meme'
De afgelopen weken verscheen de karakter 'Baby Yoda' uit de nieuwe Star Wars seriereeks veelvuldig in zogeheten 'memes' op de sociale media. Sky Sports speelde hier op hilarische wijze op in en maakte een filmpje dat op dit moment viral gaat op Twitter en Facebook. Bekijk de video hier:
[social-post platform="twitter" id="1202219930931879937"]
Afterparty Abu Dhabi met de Verstappens
Na het racen was het nog niet klaar voor de Nederlander in Abu Dhabi. Feesten is ook een onderdeel van het leven als Formule 1-coureur, Max Verstappen besloot zijn moeder en zijn zus mee te nemen, evenals zijn vriendin.
[social-post platform="instagram" id="B5plcL1FD0y"]
Wat doet Verstappen in de winterstop?
De winterstop bekent dat de coureurs drie en een half lange maanden de Formule 1-bolides in de garage moeten laten staan. Alleen in februari wordt er een klein intermezzo georganiseerd wanneer de Formule 1-teams mogen testen in Barcelona. Voor Verstappen betekent de winterstop echter dat hij tijd heeft voor andere dingen, namelijk het rijden van andere auto's..
[social-post platform="instagram" id="B5prqwNBhns"]
Norris levert weer hilarische boordradio af
Dat Lando Norris het met vrijwel iedereen goed kan vinden is geen geheim meer. Ook zijn ingenieur heeft een uitstekende band met de Brit. Voorafgaand aan de Grand Prix van Abu Dhabi was de man over de boordradio te horen toen hij hem informatie gaf over de banden van zijn concurrenten. De reactie van Norris is weer schitterend.
[social-post platform="twitter" id="1201914083454455809"]
Ricciardo gaat helemaal los bij GP Abu Dhabi
De Grand Prix van Abu Dhabi is traditiegetrouw de laatste race op de kalender. Reden genoeg voor Daniel Ricciardo om er, in zijn kleedkamer, even een lekker dansje uit te gooien. Prima!
[social-post platform="instagram" id="B5hdtzgFs6W"]
'Kampioenen' Verstappen en Hamilton
Max Verstappen en Lewis Hamilton mochten na de Grand Prix van Abu Dhabi een paar donuts draaien naast de pitstraat. Zo sloten de Red Bull-coureur en de Mercedes-coureur het seizoen in stijl af. 'Breakfast of champions', vindt  Formula 1.
[social-post platform="twitter" id="1201406394705924096"]
Verstappen senior voedt zijn kinderen zo op
Jos Verstappen heeft aangegeven dat hij zijn zoontjes eerst vertrouwen geeft om ze vervolgens aan te pakken. De Nederlander kan maar slecht tegen zijn verlies en kan dat ook bij de opvoeding niet opzij schuiven.
[social-post platform="twitter" id="1201587540391866371"]
Statistieken Verstappen liegen er niet om
De statistieken van het seizoen van Max Verstappen liegen er niet om. Met een derde plek in het wereldkampioenschap heeft de Nederlander zijn beste Formule 1-seizoen tot nu toe erop zitten. Maar liefst drie overwinningen en negen podiums verschaften Verstappen genoeg punten om het FIA-gala te mogen meemaken.
[social-post platform="twitter" id="1201420739183890432"]
Verstappen heeft een tip voor Hamilton: 'Langzamer rijden'
Na afloop van de Grand Prix van Abu Dhabi moest de top 3 naar de persconferentie. Lewis Hamilton zei daarbij dat hij graag wat gevechten had gehad tijdens de race en wees daarbij naar Max Verstappen en Charles Leclerc die dit wel hadden. Verstappen had dé oplossing voor dat 'probleem' en reageerde gevat op Hamilton: 'Je had langzamer kunnen rijden.' Hamilton moest smakelijk lachen om de opmerking van de Nederlander, maar peinst er niet over. 'Jullie zijn veel te snel op de rechte stukken.'
[social-post platform="twitter" id="1201507910548938752"]
De heerlijke inhaalactie van Verstappen op Leclerc voor P2
Max Verstappen wist gisteren op een heerlijke wijze Charles Leclerc in te halen. Het tweetal was in gevecht voor de tweede plaats, maar uiteindelijk wist Verstappen hem toch in te halen. De Red Bull Racing-coureur wist de race ook achter winnaar Lewis Hamilton te eindigen en gaf zijn tweede plaats dus niet meer op. 
[social-post platform="twitter" id="1201143040745840641"]
Verstappen en Ricciardo wisselen helm uit 
Max Verstappen en Daniel Ricciardo hebben na afloop van de Grand Prix van Abu Dhabi gewisseld van helm. De twee oud-teamgenoten zijn in het paddock goede vrienden van elkaar en besloten aan het eind van het seizoen hun helmen te ruilen. Een moment wat door een oplettende F1-fan werd vastgelegd: 
[social-post platform="twitter" id="1201192251550044160"]
Red Bull ontvangt award
In 2019 is Red Bull toch nog een beetje in de prijzen gevallen. Vlak voor de kwalificatie in Abu Dhabi kreeg het engineersteam uit Milton Keynes de DHL Fastest Pit Stop Award 2019. Red Bull had namelijk de snelste pitstop van het seizoen, namelijk de stop van Verstappen binnen 1,82 seconden. 
[social-post platform="twitter" id="1201048286242779136"]
Kvyat doet Grosjean na voor de camera
Daniil Kvyat was het niet eens met de manier waarom Romain Grosjean zich 'aanstelde' op de boordradio. Kvyat kwam voor Grosjean de baan op in de pitstraat, waarna Grosjean moest remmen en naar eigen zeggen bijna spinde. Hij werd boos op de boordradio. Maar volgens Kvyat was het allemaal niet zo spannend en besloot om Grosjean na te doen voor de camera van Ziggo Sport .
[social-post platform="twitter" id="1200783808548818946"]
Felicitaties Verstappen en Hamilton
Max Verstappen en Lewis Hamilton hebben Sebastian Vettel gefeliciteerd met dat hij voor de derde keer vader is geworden. Vettel heeft een zoontje gekregen. Hamilton is niet bezig met kinderen. 'Ik heb al moeite met mijn honden', grapt de coureur. Verstappen vindt het mooi dat er waarschijnlijk weer een jonge racer is geboren.
[social-post platform="youtube" id="l2HDwAORR6E"]
Verstappen en Albon worden gedropt in de woestijn
Max Verstappen en Alexander Albon werden in de woestijn in de Verenigde Arabische Emiraten gedropt door de taxichauffeur en aan hun lot overgelaten. Gelukkig stond daar een buggy met het Red Bull-logo erop. Hiermee wist het duo de weg terug te vinden naar het circuit, nét op tijd voor de eerste vrije training.
[social-post platform="youtube" id="m89gfuo7gT0"]

Top Headlines

Oudere Top Headlines