'Pas dan kan Ferrari met Red Bull en Mercedes worden vergeleken'


Ferrari gaat tijdens de wintertests in Barcelona een ietwat controversiële strategie toepassen. De Italiaanse renstal gaat namelijk twee verschillende auto's op het asfalt zetten, op zoek naar de optimale auto voor 2020.
Ferrari gaat dus voor de strategie die Mercedes vorig jaar toepaste om de W10 te optimaliseren. Volgens de Italiaanse tak van  Motorsport zal Ferrari in de eerste testweek vooral focussen op experimenten. 
Van 27 tot en met 29 zullen de Scuderia vervolgens de bolide meenemen die in Australië aan de start van de Grand Prix zal verschijnen. Ook wordt verwacht dat Ferrari de aerodynamische progressie die ze over de winterstop maken niet aantoonbaar op de bolide zullen laten zien bij de presentatie van de 2020-auto.
Ferrari in tweede week competitief
'Het wordt een standaard versie, die vooral consistentie en betrouwbaarheid moet aantonen en niet zozeer prestaties. Vorig jaar debuteerde de SF90 in Spanje wél met de raceconfiguratie', vervolgt het Italiaanse medium. 
Pas in de tweede week van de wintertests zal de ware pace van de Ferrari-coureurs naar boven komen, alhoewel enige mate van  sandbagging altijd verwacht mag worden. Sandbagging houdt in dat de teams 'pakken met zand' aan de auto hangen en dus bewust trager rijden om zo de concurrentie voor de gek te houden.
'Pas in de tweede week van de wintertests, wanneer het nieuwe aerodynamische pakket meegenomen wordt, kan de vergelijking met Red Bull en Mercedes gemaakt worden', concluderen de Italianen. (Foto: Ferrari F1 Team)

Top Headlines