Marko: 'Honda verwacht veel tijd te winnen dit jaar'


Helmut Marko denkt dat Honda ook in 2020 weer gaat leveren. Vanwege de veilloze reputatie die de Japanse motorfabrikant heeft opgebouwd in samenwerking met Red Bull, liggen de verwachtingen hoog bij de Red Bull-adviseur.
Volgens  Motorsport heeft de Oostenrijker gemeld dat Honda flink aan het werk is om het motorvermogen te vergroten. Hij houdt het contact met de Japanners strak en volgt de progressie op de voet: 'Honda verwacht veel tijd te winnen dit jaar.'
'Gezien het feit dat ze zich tot nu toe altijd aan hun woord gehouden hebben, gaan wij er van uit dat dit ook nu weer het geval is', vervolgt de man uit Graz tevreden. Hij benadrukt dat de reputatie van Honda voornamelijk reden geeft om de grote woorden voor lief te nemen.
Honda kent succesvolle doorstart in de Formule 1
Honda stapte in 2008 uit de sport en ging halverwege vorig decennium de samenwerking aan met McLaren. Ze wisten geen indruk te maken op de Britse renstal en worstelden continu met betrouwbaarheidsproblemen. McLaren beëindigde de samenwerking met de motorfabrikant, waarna Toro Rosso besloot de partij te benaderen.
Er was een duidelijk verschil te merken in het bedrijf. Plots bleven de uitvalbeurten weg en boden ze Toro Rosso meer kracht dan de voormalige krachtbron van Renault geven kon. Het jaar daarop gingen ze ook met Red Bull de samenwerking aan en wisten ze - mede door Max Verstappen - maar liefst drie Grands Prix te winnen. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Top Headlines

Oudere Top Headlines