Ferrari passeert Vettel voor test 2021-banden, laat enkel Leclerc rijden


Ferrari heeft bekend gemaakt dat het tijdens zijn bandentest komende maand slechts één rijder in zal zetten. Charles Leclerc zal twee dagen testen, Sebastian Vettel kan thuisblijven, schrijft  Motorsport.com .
Na vorig jaar al een aantal teams met de nieuwe 18-inch banden die vanaf 2021 gebruikt zullen worden getest te laten hebben, zal Pirelli dit jaar de overige teams, waaronder Red Bull Racing en Ferrari, deze kans geven. Voor Ferrari is deze 2021-test op 8 en 9 februari. 
Ferrari heeft in aanloop naar hun test met de 2021-banden kenbaar gemaakt dat Charles Leclerc op beide dagen voor de Italiaane renstal in actie zal komen. Diens teamgenoot Sebastian Vettel hoeft zich helemaal niet te melden op het circuit.
Een mogelijke reden voor dit besluit, is dat Vettel nog geen contract heeft na dit jaar. Leclerc is echter al wel onder de pannen voor het seizoen waarin de nieuwe banden geïntroduceerd worden. Als Vettel in 2021 al op de grid zal stan, is het bovendien nog de vraag of dat voor Ferrari zal zijn. (Foto: Ferrari F1 Media)

Top Headlines

Oudere Top Headlines